Wedstrijdverslag: Veendam laat geen spaan heel van hekkensluiter Almere City

12 februari 2011 9:04 | Auteur: Dennis Matthijs

BV Veendam heeft vrijdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op Almere City. De Groningers wonnen in eigen huis met 5-1 van de hekkensluiter van de Jupiler League.

Binnen het kwartier stond de thuisploeg op voorsprong. Anco Jansen nam de openingstreffer voor zijn rekening door op fraaie wijze een voorzet van Lars Lambooij om te zetten in een doelpunt. Kort daarna verdubbelde Michael de Leeuw de voorsprong.

Na rust werd het duel weer spannend doordat Almere City de aansluitingstreffer wist te produceren. Echter al snel werd het duel op slot gegooid. Binnen tien minuten tijd zette Veendam een 2-1 voorsprong om in een 5-1 voorsprong via doelpunten van Angelo Cijntje, De Leeuw en Haaije Feenstra. Kort voor tijd moest Dion Malone van Almere City het veld ruimen nadat hij van de arbiter rood had ontvangen.

Veendam blijft het buitengewoon goed doen dit seizoen en dat is ook terug te zien in de stand. De noorderlingen bezetten de zesde plaats in de Jupiler League. Voor Almere City blijft het wanhopen. De club staat nog altijd laatste.

BV Veendam - Almere City: 5-1

Doelpunten:
14' 1-0 - Anco Jansen
23' 2-0 - Michael de Leeuw
62' 2-1 - Iwan Redan
64' 3-1 - Angelo Cijntje
69' 4-1 - Michael de Leeuw
73' 5-1 - Haaije Feenstra

Bijzonderheden: In de 77ste minuut ontving Dion Malone (Almere City) de rode kaart.

LukasS Rang: Basisspeler| 12-02-2011 10:06 | Reageer

Veeeendaaaaam (l)