Wedstrijdverslag: Willem II trekt aan langste eind in streekderby tegen NAC

19 september 2014 22:59 | Bron: wedstrijd | Auteur: Dennis Matthijs

Promovendus Willem II heeft vrijdagavond haar derde overwinning van het seizoen binnengehaald. De manschappen van coach Jurgen Streppel (foto) waren op eigen veld met 2-1 te sterk voor lokale rivaal NAC Breda.

Na een kleine dertien minuten voetballen kwam de thuisclub op voorsprong door een treffer van Ben Sahar. Op aangeven van Jordens Peters schoof de spits, die overigens wel buitenspel stond, de bal langs NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar.

Diezelfde Ten Rouwelaar redde NAC vervolgens tot twee keer toe van een grotere achterstand. Aan de andere kant van het veld stichtte Adnane Tighadouini gevaar met een schot op de paal. Vlak voor rust viel de gelijkmaker: Uros Matic was trefzeker met een fraai schot van afstand.

Na rust was NAC iets sterker, maar Willem II bleef vechten voor de overwinning. De Tilburgers kregen in de blessuretijd loon naar werken toen aanvaller Robert Braber de 2-1 tegen de touwen schoot. Willem II heeft na zes duels negen punten, NAC acht. Beide ploegen staan nu in het linkerrijtje, maar alle andere ploegen moeten later dit weekeinde nog in actie komen.