Wedstrijdverslag: Speelronde 5: PSV en Feyenoord onderuit, Ajax wint wel

14 september 2014 19:30 | Bron: wedstrijden | Auteur: Dennis Matthijs

Koploper PSV heeft dit weekend haar eerste competitienederlaag geleden. De Eindhovenaren begonnen het seizoen uitstekend met vier overwinningen op rij, maar PEC Zwolle was zaterdagavond met 3-1 te sterk. Ajax wist na twee opeenvolgende verliespartijen de draad weer op te pakken: de Amsterdammers wonnen in eigen huis met 2-1 van hekkensluiter Heracles.

Ondertussen blijft Feyenoord kwakkelen. De ploeg van trainer Fred Rutten won slechts één van haar vier eerste duels en kon dit weekend ook tegen Willem II niet overtuigen. In de eigen Kuip gingen de Rotterdammers met 1-2 onderuit. FC Twente boekte in eigen huis na vier gelijke spelen haar eerste zege van het seizoen: Go Ahead werd met 2-1 verslagen. Ook Vitesse kon zijn eerste driepunter van het jaar vieren: in Arnhem eindigde het duel met Excelsior in 3-1.

Overige uitslagen:

Utrecht - ADO 0-0