Wedstrijdverslag: Italië zet Duitsland opzij na aantrekkelijk duel

28 juni 2012 22:39 | Bron: NOS

In een aantrekkelijke halve finale tussen Duitsland en Italië, stapten de Italianen als winnaars van het veld. Beide ploegen speelden met lef en wilden deze halve finale winnen, Mario Balotelli was de gevierde man met twee doelpunten. De Manchester City-speler was de gevierde man in de 1-2 overwinning van Italië op Duitsland. In de slotfase werd het nog spannend, door een benutte strafschop van Özil maar Italië mag zich de terechte finalist noemen.

De eerste grote kans was voor Duitsland, Gianluigi Buffon twijfelde bij het uitkomen en mocht van geluk spreken dat Andreas Pirlo de bal van doellijn haalde. Laatstgenoemde werd in de openingsfase goed vastgezet door de Duitsers en kreeg niet de ruimte die hij in de kwartfinale wel kreeg. Buffon reageerde wederom laat op een voorzet van Jerome Boateng die in de kluts werd verwerkt tot hoekschop. Toni Kroos probeerde de doelman van Italië nogmaals uit met een schot van afstand, de keeper redde met moeite.

Ricardo Montolivo kreeg ruimte om uit te halen en deed dat verdienstelijk, Manuel Neuer had goed zicht op de bal en wist de inzet te keren. Vlak na de poging van Montoliva was het Antonio Cassano die het met een poging van afstand probeerde, maar wederom bracht de Duitse doelman redding. Na twintig minuten spelen wist Cassano zich te ontdoen van twee man en gaf een afgemeten vorozet die op het hoofd van Mario Balotelli terecht kwam, de Italiaan kopte de bal knap binnen en bracht Italië op voorsprong.

Na het openingsdoelpunt van Italië kon Duitsland niet meer het flitsende voetbal van de openingsfase spelen. Montolivo werd tien minuten voor tijd één op één gezet door Cassano, maar de middenvelder koos ervoor om naar zijn rechterbeen te gaan waardoor de kans verloren ging. Vlak na de kans van Italië was het Sami Khedira die de gelijkmaker op zijn voet had, hij schoot van grote afstand maar Buffon wist met een katachtige redding zijn doel schoon te houden. Balotelli werd met een prachtige pass vrij gezet voor doel en rondde uitstekend af. Hiermee maakte de speler van Manchester City zijn tweede doelpunt van de avond en wat voor één.

Na de thee verscheen Duitsland met twee nieuwe spelers aan de aftrap, Miroslav Klose en Marco Reus kwamen in het veld voor Mario Gomez en Lukas Podolski. Het eerste wapenfeit van de tweede helft kwam van Reus, die moeiteloos door de verdediging van Italië liep maar zwak afrondde. Duitsland begon sterk aan de tweede helft, aanvoerder Philip Lahm kreeg een goede kans maar schoot de bal over het doel van Buffon. De Duitsers waren een aantal keer dichtbij de aansluitingstreffer maar verder dan dat kwamen ze niet.

Balotelli zorgde met een schot van afstand voor het eerste gevaar aan de kant van Italië, het schot ging ver naast. Reus mocht de vrije trap nemen na een overtreding op Kroos, Buffon redde knap en de bal verdween via de lat over de achterlijn. Claudio Marchisio schoot de bal na een een-twee knap op doel, maar de bal verdween net naast. Marchisio had de beslissing op zijn schoen, na een prachtige pass maar schoot de bal voorlangs. Italië kreeg een aantal kansen om de score uit te breiden maar lieten Duitsland in leven door de kansen om zeep te helpen.

Antonio di Natale werd wederom met een prachtige dieptepass vrij gespeeld, de invaller had de 0-3 op de schoen maar schoot de bal via buitenkant paal in het zijnet. De Duitsers zetten in de slotfase van de wedstrijd nog aan, maar tot een doelpunt kwam het niet. Via de kluts kreeg Duitsland bijna het eredoelpunt, maar de bal ging via de kluts over de achterlijn. In blessuretijd kregen de Duitser een penalty vanwege een handsbal, Mesut Özil faalde niet en zo kwamen er nog drie spannende minuten aan.

fillyking Rang: Super talent| 28-06-2012 22:44 | Reageer

Balotelli toch.. Prachtige wedstrijd. Althans,van Italië. Terecht gewonnen. Kijk uit naar de finale, ik denk dat ik de Europese kampioen vandaag in actie heb gezien.Italië gaat echt het EK winnen, als Spanje niet aanvallender gaat spelen.

Gewijzigd op donderdag 28 juni 2012 om 22:49.
MiezPSV Rang: Semi-prof| 28-06-2012 23:20 | Reageer

Warner bros MARIO!!!!!

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 29-06-2012 9:24 | Reageer

Ik had het wel verwacht dat Italië van Duitsland zou gaan winnen.
Schitterend en wat een mooie goals van Balotelli.
Dit wordt de Europees Kampioen.