| Vergeten? | Registreer

Arsenal wint en laat Barcelona weer voelen wat verliezen is

17 februari 2011 7:16
 

Arsenal is er in geslaagd om de eerste Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona met winst af te sluiten. De Catalanen verloren de heenwedstrijd met 2-1, waardoor ze weer weten wat verliezen is.

Beide ploegen speelde in een hoog tempo. Het was duidelijk dat zowel Arsenal als Barcelona vroeg de score wilde openen. Ondanks de kansen van de Engelsen nam Barça langzamerhand het initiatief over. In de 26e minuut resulteerde dit in het eerste doelpunt. Het was David Villa die op aangeven van Lionel Messi de bal tegen de touwen schoot.

Voor rust wist Messi nog de 0-2 achter de doellijn te werken, maar het doelpunt werd afgekeurd door buitenspel. Hierdoor ging Barcelona met een minimale voorsprong de rust in.

In de tweede helft wisten de Catalanen lang de 0-1 voorsprong te behouden en leken zo ook de wedstrijd te beëindigen, maar niets bleek minder waar. Ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Robin van Persie de gelijkmaker. Vijf minuten later maakte Arsenal-invaller Andrey Arshavin de 2-1, waarmee gelijk de eindstand bepaalt werd.

Door de winst van Arsenal is FC Barcelona sinds een lange tijd weer tegen een nederlaag opgelopen, na zeventien wedstrijden op rij niet verloren te hebben. Titelfavoriet Barcelona moet nu nog vol aan de bak in eigen huis.

Arsenal – FC Barcelona: 2-1
26' 0-1 – David Villa
78' 1-1 – Robin van Persie
83' 2-1 - Andrey Arshavin

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (6)

Reacties
Robert Rang: Legende| 17-02-2011 8:19 | Reageer

Geweldige wedstrijd met een fantastisch eind voor de neutrale voetbal-kijker. Laten we hopen dat Arsenal doorgaat, zou toch echt een leuke en aangename verrassing zijn. Buiten beschouwing dat Barcelona topfavoriet blijft.

KRYSRNG Rang: Amateur| 17-02-2011 9:19 | Reageer

Ik heb aan beide clubs een hekel (ik heb liever Chelsea en Real Madrid), echter heb ik inderdaad een heel erg leuke wedstrijd gezien. Goed voetbal, veel strijd en drie doelpunten. Top avond.

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 17-02-2011 12:44 | Reageer

Wat een geweldige wedstrijd aan beide kanten.
Maar heb toch het idee dat Barcelona het thuis af maakt.
Ik zie Barcelona ook als 1e eindigen en hoop het ook.

boefmansje Rang: Wereldkampioen| 17-02-2011 14:36 | Reageer

Het affiche was dit keer niet fraaier dan de wedstrijdVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!