| Vergeten? | Registreer

Stewart: 'Pastoor ontslagen wegens integriteitsprobleem'

19 september 2014 22:45 | Bron: Voetbal International | Auteur: Dennis Matthijs
 

Earnest Stewart is vrijdagavond aangeschoven bij voetbalpraatprogramma Voetbal International om tekst en uitleg te geven rond de soap die AZ momenteel in zijn greep houdt. De technisch directeur liet zich ontvallen te twijfelen aan de integriteit van Alex Pastoor en dat dat de reden zou zijn van diens ontslag. Pastoor zou degene zijn die details rondom de situatie van Marco van Basten heeft gelekt aan De Telegraaf. "Ik weet het zeker", aldus Stewart, die het woord 'lekken' echter niet wil noemen en het houdt op een 'integriteitskwestie'.

"Journalisten willen hun bronnen niet prijs te geven, maar dat hoeft ook niet. Maar ik weet het zeker. We hadden gecommuniceerd dat Marco er tot en met de wedstrijd tegen Heerenveen niet zou zijn, maar door de publicatie de vrijdag ervoor is er onrust ontstaan."

"Op zondagavond heb ik Alex erop aangesproken, vervelend want je bent iemand aan het wantrouwen. Hij heeft dit toen ontkend. Dat artikel heb ik via twee mensen doorgestuurd gekregen. Één keer met de aanhef Alex Pastoor en één keer waarbij de aanhef was weggehaald", aldus Stewart.

Vooralsnog heeft AZ geen nieuwe hoofdtrainer aangesteld. John van den Brom is de voornaamste kandidaat voor de functie. Ook Bert van Marwijk zou in beeld zijn.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!