| Vergeten? | Registreer

Promes maakt indruk bij Spartak: 'Dit is een stap vooruit'

19 september 2014 16:36 | Bron: Voetbal International | Auteur: Dennis Matthijs
 

Quincy Promes maakte deze zomer voor zo'n 10 miljoen euro de overstap van FC Twente naar Spartak Moskou. Een transfer die velen de wenkbrauwen deed fronsen, maar tot dusver kent de razendsnelle vleugelaanvaller een goede start in Rusland.

Spartak staat momenteel tweede. Tegen stadsgenoot Torpedo Moskou (3-1) scoorde Promes afgelopen week twee doelpunten. Het was de eerste wedstrijd van Spartak in de nieuwe Otkrytie Arena. "Na alle felicitaties realiseerde ik me dat dit erg bijzonder was", blikt Promes terug in gesprek met Voetbal International.

"Ik heb me snel aangepast, aan het leven in Rusland, de stad Moskou. De reisafstanden zijn even wennen, bijna alle uitwedstrijden nemen we het vliegtuig. Maar het niveau van de competitie ligt een stuk hoger dan in Nederland. Spartak Moskou speelt tegen sterkere ploegen met geweldige spelers. Voor mij als jonge voetballer is dit een stap vooruit, een mogelijkheid om progressie te boeken."

"Vergeleken met FC Twente is het bij Spartak qua techniek en speelwijze nagenoeg hetzelfde. Natuurlijk heeft iedereen, iedere coach zijn eigen benadering. Maar met trainer Murat Yakin verloopt de samenwerking goed. Ook hier kan ik op de vleugel gebruik maken van mijn snelheid en kansen creƫren."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!