| Vergeten? | Registreer

Van Praag: 'Dit kunnen we als een beloning zien'

19 september 2014 16:28 | Bron: Voetbal International | Auteur: Dennis Matthijs
 

Vrijdagmiddag maakte de UEFA bekend dat Amsterdam in 2020 vier wedstrijden van het Europees Kampioenschap mag organiseren. Kopstukken van de KNVB reageerden opgetogen op het nieuws. Zo ook Michael van Praag. "We kunnen dit als een beloning zien", jubelt de KNVB-voorzitter in een eerste reactie.

"Over de manier waarop de Europa League-finale afgelopen seizoen is opgepakt door Amsterdam en Nederland als geheel zijn ze bij de UEFA enorm enthousiast", aldus Van Praag. "Alles was perfect geregeld. Dit kunnen we dus als een beloning zien. Bovendien staan de Nederlandse voetbalsupporters internationaal heel hoog in aanzien. We hadden dus de gunfactor, dat is belangrijk, want veel bids deden qua kwaliteit niet veel voor elkaar onder."

"Niet alleen voor Nederland als voetballand, maar ook economisch gezien is dit erg goed nieuws", vervolgt Van Praag. "Er komen hier duizenden voetbalsupporters naartoe. Die gaan in Amsterdam allemaal hotels boeken, hun drankjes drinken en dingen kopen. Dat is vanuit economisch perspectief geweldig nieuws."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!