| Vergeten? | Registreer

EK 2020: Vier wedstrijden in Amsterdam Arena

19 september 2014 16:18 | Bron: NOS | Auteur: Dennis Matthijs
 

De UEFA heeft vrijdagmiddag de dertien speelsteden bekend gemaakt voor het Europees Kampioenschap van 2020. Tot grote vreugde van de KNVB hoort Amsterdam erbij. De Nederlandse hoofdstad zal drie groepsduels en één achtste finale organiseren.

"Het is fantastisch", reageerde directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. "Twintig jaar na het EK 2000 mogen we weer zo'n fantastisch evenement verwelkomen in ons land. In het bid staat dat je, op het moment dat je speelstad bent, ook twee keer een thuiswedstrijd krijgt. Dus als het Nederlands elftal zich kwalificeert voor het EK, speelt het twee keer in de Amsterdam Arena. Ik was er zelf in 2000 bij op de tribune en het was fantastisch om mee te maken."

De twee halve finales en de finale worden gespeeld in het legendarische Wembley Stadium (Londen). Naast Amsterdam en Londen zijn ook München, Bakoe, Rome, Sint-Petersburg, Dublin, Bilbao, Boedapest, Kopenhagen, Boekarest, Brussel en Glasgow aangewezen als speelstad voor het EK. Skopje, Minsk, Stockholm, Cardiff, Sofia en Jeruzalem visten achter het net.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!