| Vergeten? | Registreer

Van Oostveen benadrukt belang komst EK naar Nederland

12 september 2014 23:33 | Bron: Voetbal International | Auteur: Dennis Matthijs
 

Aanstaande donderdag maakt de UEFA de dertien speelsteden bekend van het Europees Kampioenschap 2020. Amsterdam is één van de plaatsen die kans maken om mede-organisator te worden het van toernooi, dat voor het eerst in de geschiedenis verspreid over heel Europa gespeeld zal worden.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen benadrukt tegenover Voetbal International nog maar eens het belang van de komst van het EK naar ons land. "Een toernooi in dertien Europese steden, daar móéten wij onderdeel van zijn. Dat is de ambitie die we hebben en de verantwoordelijkheid die we met alle betrokken partijen zijn aangegaan", aldus Van Oostveen. "Na jaren van gewaardeerd gangmakerschap bij eindtoernooien in andere landen, kunnen de Oranje-supporters straks voor het eerst in twintig jaar weer gastheer in eigen land zijn."

De Amsterdam Arena is in de race om drie groepswedstrijden en één achtste finale te huisvesten. Mocht de UEFA onze hoofdstad aanwijzen als speelstad, dan zal Oranje op dat toernooi, mits het zich kwalificeert, in ieder geval haar groepsduels op eigen bodem mogen spelen.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!