| Vergeten? | Registreer

Cruijff haalt hard uit naar zaakwaarnemers

8 september 2014 19:18 | Bron: Telegraaf | Auteur: Dennis Matthijs
 

In zijn column in De Telegraaf heeft Johan Cruijff maandag hard uitgehaald naar de zaakwaarnemers die volgens hem een dubieuze rol spelen bij de transfers van Nederlandse kinderen naar buitenlandse topclubs. "Het is zielig voor die jongens", legt de voetballegende uit.

"Eigenlijk vind ik het heel zielig voor die jongens. Dat meen ik oprecht. Ik wil alle zaakwaarnemers niet over een kam scheren, maar er lopen er soms een paar bij... Helaas beseffen sommige ouders blijkbaar niet dat een voetballer één zaakwaarnemer heeft, maar een zaakwaarnemer soms tien voetballers. Mislukt de één, dan gaat hij verder met de ander. Veel talenten zijn daar de afgelopen jaren de dupe van geworden. Wie de statistieken erop nakijkt, ziet dat de kans van slagen nihil is. Eerlijk gezegd komt er niet één Nederlandse speler in me op die als tiener naar het buitenland is vertrokken en daadwerkelijk de top heeft gehaald."

"Daley Blind is het schoolvoorbeeld van hoe het wel moet", vervolgt Cruijff. "Opgeleid bij Ajax, uitgeleend aan FC Groningen en dan stap voor stap beter worden bij Ajax, om uiteindelijk via een WK een toptransfer naar Manchester United te maken. Maar blijkbaar kan zelfs een rolmodel als Blind niet voorkomen dat kinderen toch veel te vroeg Ajax verlaten en naar het buitenland gaan."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!