| Vergeten? | Registreer

Del Bosque geeft jeugd kans na dramatisch WK

7 september 2014 23:28 | Bron: Voetbal International | Auteur: Dennis Matthijs
 

Met bijna speels gemak voetbalde Spanje zich naar drie opeenvolgende toernooizeges, maar op het afgelopen WK in Brazilië ging plots alles mis. Bondscoach Vicente Del Bosque heeft besloten om de selectie flink te verjongen. "Het is nu tijd voor jonge talenten om door te breken", legt de oefenmeester uit.

"Xavi en Xabi Alonso zullen herinnerd worden als geweldige spelers. Nu is het de beurt aan andere grote namen als Isco, Thiago Alcántara, Ander Herrera en Koke om door te breken." Ook Munir El Haddadi (19), supertalent van Barcelona, is door Del Bosque opgenomen in de selectie. "We hebben grote verwachtingen van hem."

Vrijdag verloor Spanje in een oefenduel met 1-0 van Frankrijk. De enige overgebleven dertiger in de selectie van Spanje was Iker Casillas. "Ik heb reeds besloten of ik hem als vaste keeper blijf gebruiken, maar dat ga ik nog niet verklappen", aldus Del Bosque. "Casillas heeft de afgelopen anderhalf jaar in een lastige situatie gezeten. Ook David De Gea is een optie. Hij ontwikkelt zich goed en heeft alles in zich om de nummer één van Spanje te worden."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!