| Vergeten? | Registreer

Kuijt: 'Gewoon drie punten pakken in Tsjechië'

7 september 2014 23:16 | Bron: NOS | Auteur: Dennis Matthijs
 

Het Nederlands elftal speelde deze week een niet al te hoopgevend oefenduel met Italië. In Bari ging Oranje kansloos met 2-0 onderuit. Dinsdag trapt Nederland de EK-kwalificatiecyclus af met een uitwedstrijd tegen Tsjechië. Dirk Kuijt heeft vertrouwen in een goede afloop.

"We gaan gewoon drie punten pakken", zegt Kuijt in gesprek met de NOS. "We hebben geleerd van afgelopen week en moeten gewoon winnen aanstaande dinsdag."

Kuijt is te spreken over de nieuwe bondscoach Guus Hiddink. "Afwisseling en nieuwe trainingen zorgen voor een prikkel. We hebben twee jaar heel intensief getraind onder Van Gaal, een goede kwalificatiereeks afgewerkt en een heel goed WK gespeeld. En nu gaan we aan de slag onder Hiddink, met andere trainigsvormen. Dat is leuk en vernieuwend."

"Na het WK heb ik niet nagedacht over mijn toekomst bij Oranje", vervolt Kuijt zijn relaas. "Maar ik heb het gevoel dat Hiddink mij graag bij de groep houdt. En zolang ik fit ben kan ik van waarde zijn voor Oranje. Ook als rechtsbuiten, een positie die ik in het verleden goed heb ingevuld."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!