| Vergeten? | Registreer

Alderweireld: 'Teleurstelling omgezet in trots'

27 mei 2014 11:20 | Bron: Voetbalkrant.com | Auteur: Benjamin Hagen
 

Voor Toby Alderweireld is het een mooie tijd. Met Atlético Madrid won hij de Spaanse landstitel, speelde hij mee in de Champions League finale (al ging die verloren tegen stadsgenoot Real) en wacht nu het WK 2014.

Al snel na de eindstrijd op het miljoenenbal vloog Alderweireld terug om aan te sluiten bij het Belgische nationale elftal. "Goh, de bondscoach had het gevraagd en voor je land doe je zoiets met plezier. Hij had gevraagd om zo snel mogelijk terug te vliegen en dan doe je dat. En op zich is het wel prettig om van de CL-finale naar de Rode Duivels te gaan."

"Op die vluchten van Lissabon naar België had ik tijd om het allemaal een plaats te geven", zegt de oud-Ajacied tegenover Voetbalkrant.com. "De teleurstelling werd omgezet naar trots. Het was dus goed om zo snel terug een wedstrijd te spelen. Ik besefte dat we echt trots mogen zijn in wat we met Atlético bereikt hebben. Het was gewoon een fantastisch jaar."

Voor het eerst in zijn loopbaan zat de verdediger het afgelopen jaar vrijwel wekelijks op de bank. "De zin om te spelen is er zeker nog bij mij. Ik ben topfit en er helemaal klaar voor. Ik weet dat ik niet altijd speelde, maar ik maakte deel uit van iets geweldigs."

"Maar we spelen allemaal bij topclubs en moeten dagelijks met die druk omgaan. Iedereen spreekt over deze lichting, omdat we allemaal bij topclubs spelen. Nu moeten we eerst die eerste ronde doorkomen en dan kijken we verder."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!