| Vergeten? | Registreer

Van Persie: 'Ik vond Kuipers fantastisch'

26 mei 2014 8:42 | Bron: De Telegraaf | Auteur: Benjamin Hagen
 

Björn Kuipers kende als arbiter van dienst geen makkelijke wedstrijd, afgelopen zaterdag in het Estadio da Luz. Veel agressie voerde, vooral in de slotfase, de boventoon. Toch stond de scheidsrechter uit Oldenzaal zijn mannetje.

Dat zag ook landgenoot Robin van Persie. Ik vond hem fantastisch. Ik heb hem in mijn carrière ook al vaker als scheidsrechter gehad. Zeker de afgelopen jaren is hij de beste scheids van het land. Ik denk zelfs dat hij tot de beste van de wereld behoort, want als je zulke wedstrijden krijgt. En het was een moeilijk duel, hoor", beoordeelt hij zijn landgenoot in De Telegraaf.

"Die gasten vlogen erop. Kuipers heeft het echt heel goed gedaan en daar ben ik heel trots op. Ik vond het hartstikke leuk om te zien. De laatste keer dat ik hem had - tijdens Manchester United-Olympiakos - viel er ook helemaal niets op hem aan te merken. Hij is geknipt voor het hoogste niveau."

"Grote scheidsrechters voelen zulke wedstrijden aan. Ik vind dat je altijd de regels moet volgen. Maar je moet ook aanvoelen dat je net aan de bovenkant van een regeltje kunt zitten of net eronder. Altijd strikt de regels toepassen, werkt niet. Dat hij deze test heeft doorstaan, is mooi voor heel Nederland", besluit Van Persie over Kuipers.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!