| Vergeten? | Registreer

Van Nistelrooij: 'Club van de koning tegen die van arbeiders'

24 mei 2014 20:46 | Bron: Diverse media | Auteur: Benjamin Hagen
 

Ruud van Nistelrooy kijkt als analist, maar vooral als oud-speler van Real Madrid erg uit naar de finale van de Champions league, tegen Atlético Madrid. De verwachtingen zijn ook bij de voormalig goalgetter hooggespannen.

"Als ze het nu voor elkaar krijgen, worden ze onsterfelijk, helden. La Décima is een obsessie. Real is De Koninklijke. De club van de koning. Atlético is de arbeidersclub. Van het volk. De financiële middelen bij Real zijn ook vele malen groter. Atlético is altijd het kleine broertje geweest."

"Ze staan nu alleen wel in de Champions League-finale en ze zijn kampioen geworden", vervolgt Van Nistelrooy voor de televisie namens de NOS. "Boven Real en Barça. Het publiek van Atlético is ook meer van het aanmoedigen dan bij Real. Bij Real zijn ze meer verwend: ga zitten en vermaak ons. Calderon is één van de sfeervolste stadions."

"Ik merkte het ook aan het Real-publiek bij mijn debuut in Bernabeu. Ze moesten eerst even zien wie ik was, ook al kwam ik van Manchester United. Ik moest me daar nog even bewijzen."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!