| Vergeten? | Registreer

Capello: 'Ik was verder gekomen op het EK dan Hodgson'

27 juli 2012 17:27 | Bron: Voetbal International
 

Engeland kwam tijdens het EK tot de kwartfinales. Hierin verloor het elftal van Roy Hodgson van Italiƫ na strafschoppen. De bondscoach die zich met Engeland kwalificeerde voor het EK en daarna werd ontslagen, Fabio Capello, beweert nu dat als hij het Engelse elftal onder zijn hoede had tijdens het EK, dat het verder was gekomen dan onder Hodgson.

Volgens de Italiaanse trainer, die sinds kort de naar PSV vertrokken Dick Advocaat heeft opgevolgd bij Rusland, vertelt: "Als ik daar met dezelfde groep was geweest, had ik het beter gedaan. Ik had nota bene zwart op wit staan dat de beslissing over het aanvoerderschap aan mij was", gaat de oud-trainer van onder andere AC Milan verder. "Maar na wat er gebeurd was, was ik zo pissig dat ik geen andere uitweg zag dan stoppen. Iedere coach werkt twee jaar lang naar een doel toe, maar mij werd niet de kans gegund naar het EK te gaan."

Capello had, nadat hij het Engelse elftal zo goed als gekwalificeerd had voor het EK, een meningsverschil met de bond de FA. Het ging over de affaire tussen John Terry en Anton Ferdinand. Terry had zich zogezegd over de verdediger van Queens Park Rangers racistische uitgelaten. De FA tolereerde dit niet en nam de aanvoerder van het Engels team de band af. Dit tot ongenoegen van Capello, die hierna opstapte.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!