| Vergeten? | Registreer

Buffon: 'Niet hetzelfde Italië als eerder dit toernooi'

2 juli 2012 14:49 | Bron: goal.com
 

Gianluigi Buffon herkende zijn ploeg niet meer terug in de finale van het EK 2012 tegen Spanje. Italië maakte een fitte indruk afgelopen week, maar werd door Spanje ruim overklast en met 4-0 naar huis gestuurd.

Gianluigi Buffon was gebroken na het duel met de Spanjaarden zondagavond in de finale van het EK in Kiev. "Zij hebben veel spelers die gewend zijn zulke wedstrijden te spelen. Dat heeft ons opgebroken. Wij waren niet hetzelfde Italië als eerder dit toernooi." Beide landen troffen elkaar ook al eerder in de groepsfase, toen het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Italië was niet bij machte om Spanje bij te houden en werd conditioneel overklast door de lopers van Spanje. De rood-gelen konden hun tikkie-takkie spel spelen en werd door Italië geen strobreedte in de weg gelegd. De Azzurioogde moe, waardoor Spanje haar eigen spel kon maken en Italië kon overklassen.

Toch gaan de Italianen met een opgeheven hoofd terug naar huis. Giorgio Chiellini: "Iedereen is verdrietig, maar dat neemt niet het gevoel weg dat we een goed toernooi hebben gespeeld. Samen met miljoenen Italianen hebben we ergens van gedroomd. Dit is het beginpunt van onze toekomst."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!