| Vergeten? | Registreer

Spaanse kranten: 'Legendarische prestatie'

2 juli 2012 15:28 | Bron: El País | Auteur: Filly Abaiy
 

Spanje schreef zondag geschiedenis door voor de derde keer op rij een groot eindtoernooi te winnen. In de finale van het EK moest Italië haar meerdere erkennen in Spanje (4-0). De Spaanse kranten kwamen lovende woorden te kort om deze uitzonderlijke prestatie van Spanje te beschrijven.

"Spanje pakt de treble", zo kopte El País maandag. "Na de overwinning op Italië heeft de nationale ploeg geschiedenis geschreven. Een legendarische prestatie die niet zomaar geëvenaard kan worden." El Mundo opende met: "Wat niemand ooit presteerde. Spanje heeft eindelijk de onvoorstelbare treble te pakken na een uitstekende prestatie in de finale. Italië werd met 4-0 opzij gezet, tekenend voor de Spaanse klasse."

"Spanje en niemand anders", zo kopte Marca kort maar krachtig. "La Roja is met deze prestatie het beste team dat er ooit is geweest." Voor AS was het duidelijk. "Europees Kampioen", zo luidt de kop van de krant. "David Silva, Jordi Alba, Fernando Torres en Juan Mata scoren in de finale. Torres wordt topscorer van het EK, Iniesta de beste speler."

Ook de Catalaanse kranten waren zeer te spreken over de prestatie van Spanje. "Historisch!", zo kopte Mundo Deportivo. "De legendarische treble; EK 2008, WK 2010 en EK 2012." Sport heeft volop genoten van de EK-finale. "Spanje heeft Italië in een galavoorstelling verslagen. Made in Barcelona", doelt de krant op de vele spelers van FC Barcelona die in het Spaanse elftal spelen.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
MiezPSV Rang: Semi-prof| 02-07-2012 15:36 | Reageer

tjah, een trilogie aan prijzen zullen niet veel landen hen nadoenVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!