| Vergeten? | Registreer

Ramos meest waardevolle speler EK 2012

2 juli 2012 10:46 | Bron: De Telegraaf
 

Sergio Ramos mag zich volgens de Castrol Edge Index de meest waardevolle speler van het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne noemen. Dit is een klassement gebaseerd op analyses van alle handelingen van de voetballers tijdens de wedstrijden, zo meldt De Telegraaf. De Spaanse verdediger is hiermee de opvolger van zijn ploeggenoot Xavi, die het klassement in 2008 op zijn naam schreef.

Niet geheel verrassend bestaat de top tien van dit lijstje voornamelijk uit Spaanse internationals. Maar liefst zeven spelers hebben het tricot van de Europees kampioen gedragen. De Portugezen Cristiano Ronaldo (2), Pepe (8) en de Italiaanse middenvelder Claudio Marchisio (10) complementeren het rijtje. Op plek 69 vinden we de eerste Nederlander terug, dat is Robin van Persie.

Alle prijzen van dit Europees kampioenschap lijken in Spaanse handen terecht te komen. Want naast de Europese titel werd Fernando Torres zondagavond uitgeroepen tot topscorer van het toernooi. Hij volgt hiermee zijn geblesseerde concurrent David Villa mee op.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (5)

Reacties
MiezPSV Rang: Semi-prof| 02-07-2012 11:07 | Reageer

ik vindt dat het hele team verantwoordelijk is, kijk is naar de doelman, 1 doelpunt tegen in de knock out fase....Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!