| Vergeten? | Registreer

Bonucci: 'Onszelf een nieuwe identiteit gegeven'

2 juli 2012 8:57 | Bron: Diverse media
 

Voor aanvang van het EK was Italië in de ban van een omkoopschandaal. Tijdens het toernooi heeft het land zich herpakt, en wist het in de finale te komen die echter werd verloren met 4-0 van Spanje. Desondanks is de formatie tevreden met de prestaties aldus Leonardo Bonucci.

Volgens de verdediger was het met name de eerste minuten waar de ploeg het heeft laten liggen. "Hadden we ons in het begin beter verzet, dan had het nooit 4-0 geworden", stelt Bonucci. "Al denk ik dat Spanje sowieso had gewonnen. Maar in ieder geval hadden wij het ze moeilijker moeten maken. Vanaf het begin van de wedstrijd stond Italië niet goed. Zoiets kun je je tegen Spanje gewoon niet permitteren."

Het verlies van Italië in de finale was volgens hem ook te wijten aan de vermoeidheid die heerste binnen de selectie. "Bij het bereiken van de finale waren we volledig uitgeput. Daardoor misten we tegen Spanje het karakter dat we tijdens de voorgaande EK-wedstrijden hadden getoond. Daarnaast hadden we tegen Spanje pech met de wissels en blessures."

Met elf man op het veld had Italië het al lastig, maar het werd nog lastiger toen de ploeg met tien man op het veld stond, nadat invaller Thiago Motta er alweer met een blessure vanaf moest. "Toen was het gedaan. Even daardoor had Iker Casillas een bal van Antonio Di Natale gered. Dat brak ons, er was geen weg meer terug. Toch mag Italië trots zijn."

"Als je nagaat dat we de laatste oefenwedstrijd vóór aanvang van het toernooi tegen Rusland nog met 3-0 hadden verloren… Maar tijdens het toernooi heeft Italië afgerekend met de reputatie van defensieve ploeg. We hebben onszelf een nieuwe identiteit aangemeten. Tegen onder meer een sterk team als Duitsland bewezen we als solide eenheid te voetballen. Alleen tegen Spanje hebben we iets gemist…", aldus een afsluitende Bonucci.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Kella020 Rang: International| 02-07-2012 9:04 | Reageer

Hebben het prima gedaan dit EK!Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!