| Vergeten? | Registreer

Prandelli: 'Hebben niets fout gedaan'

1 juli 2012 23:50 | Bron: Diverse media | Auteur: Benjamin Hagen
 

Italië kende een fantastisch EK 2012, maar was tegen de uiteindelijke winnaar Spanje niet opgewassen: in de finale werd het met 4-0 van de mat geveegd door de roden. Ondanks dat is bondscoach Cesare Prandelli trots op zijn Azzuri, zo vertelt de bondscoach na afloop van de verloren eindstrijd.

"Het was een fantastisch toernooi voor ons. Ik moet mijn jongens hoe dan ook feliciteren met deze knappe prestatie." Na een goede reeks viel Italië in de finale echter door de mand, zo zag ook Prandelli. "Ik kon al vanaf het begin zien dat de Spanjaarden er frisser uitzagen. Wij hebben een bijzonder zware week achter de rug, waarin we met krachten hebben gesmeten."

Prandelli neemt zijn mannen dan ook niets kwalijk. "We hebben in deze finale niet echt iets verkeerd gedaan, maar het was gewoon extreem moeilijk om Spanje het voetballen te beletten." Toch heeft Prandelli ook nog een puntje van kritiek na het EK. "We hadden ten eerste tijd nodig om naar elkaar toe te groeien. Daarnaast moet je uitgerust aan een groot toernooi als dit beginnen."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
MiezPSV Rang: Semi-prof| 02-07-2012 9:41 | Reageer

het volkslied te hard meegezongen, toen waren de spelers al moe en kon Spanje toeslaanVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!