| Vergeten? | Registreer

Giresse: 'Na vertrek Blanc weer op nul beginnen'

1 juli 2012 20:15 | Bron: Voetbal International
 

Alain Giresse, oud-international van Frankrijk, vind het opmerkelijk dat Laurent Blanc is opgestapt als bondscoach van het land. Blanc was in het bezit van een aflopende contract die hij, ondanks een nieuwe aanbieding, niet besloot te verlengen.

Het besluit is hem verrassend te noemen. De Fransen werden in de kwartfinale van het Europees kampioenschap uitgeschakeld door Spanje met 2-0. Desondanks vind hij dat zijn land het goed heeft gedaan. "Het besluit vind ik verrassend. Als ik kijk naar de kwaliteit en potentie van de ploeg, denk ik dat Blanc aan de verwachtingen voldaan heeft. Veel meer dan een plaats in de kwartfinale zat er gewoon niet in."

Daarom zou Giresse graag hebben gezien dat Blanc gewoon door was gegaan met zijn taak als bondscoach van Les Bleus. "Als het aan mij had gelegen, had Blanc gewoon door kunnen gaan met zijn werk. De ploeg is op de goede weg en er zit duidelijk ontwikkeling in met zijn aanpak. Ik denk niet dat er iemand is die vindt dat Blanc zou moeten terugtreden na de uitschakeling."

Nu Blanc weg is verwacht de oud-international dat de nationale selectie te maken krijgt met stilstand, of zelfs achteruitgang. "Dit betekent sowieso stilstand, waarschijnlijk zelfs achteruitgang. We zitten nu in een situatie dat ieder tijdverlies kostbaar is. Een nieuwe coach brengt weer een nieuwe werkwijze met zich mee. Je begint in feite dus weer op nul."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!