| Vergeten? | Registreer

Del Bosque hoopt West-Duitser Schon te evenaren

30 juni 2012 22:10 | Bron: Voetbal International
 

De Spaanse bondscoach Del Bosque kan een imposant record evenaren wanneer Spanje aanstaande zondag weet te winnen in de EK-finale tegen de Italianen. Wanneer de Spanjaard met zijn elftal weet te winnen treedt hij uit de voetsporen van wijlen Helmut Schön.

Del Bosque staat op de rand van een mijlpaal, wanneer de Spanjaard aanstaande zondag de EK titel weet te veroveren ten koste van Italië, heeft hij een duo aan titels binnen. De succesvolle trainer van Spanje kan met de derde titel in zicht zich meten aan de West-Duitse trainer Schön, die het EK van 1972 en het WK van 1974 wist te winnen. De succesvolle trainer had wanneer hij in 1966 de WK-finale en in 1976 de EK-finale niet had verloren zijn reputatie nog meer kleur kunnen geven.

Twee jaar geleden veroverde Spanje eveneens de wereldtitel ten koste van het Nederlands elftal, door een doelpunt van Iniesta in blessuretijd. buitenom de wereldtitel met Spanje, wist Del Bosque als trainer van de Koninklijke ook al twee keer de Cup met de grote Oren mee naar huis te nemen. Wanneer Del Bosque zondag het EK wint heeft hij dus twee internationale titel en het club- en twee titels in het landenvoetbal.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!