| Vergeten? | Registreer

Buffon: 'Kan niet wachten op het volkslied'

30 juni 2012 18:17 | Bron: Diverse media | Auteur: Benjamin Hagen
 

Riccardo Montolivo leek in de penaltyserie tegen Engeland in de kwartfinale met zijn misser even de schlemiel van Italiƫ te worden, maar uiteindelijk bleek goalie Gianluigi Buffon de reddende engel voor zijn land. Inmiddels staan de twee na een 2-1 zege op Duitsland zelfs in de finale van het EK.

Regerend Europees- en wereldkampioen Spanje is zondag de opponent. Een lastige opgave, maar Buffon heeft het volle vertrouwen in een succesvolle afloop. "We zijn er nog lang niet, meer dan plezier brengen aan het volk is ons tot op heden op dit toernooi nog niet gelukt. Dat gebeurt pas als we de beker hebben", aldus Buffon tegenover diverse media.

"Maar goed, we staan er, mensen", beseft ook de sluitpost. "We doen het voor onszelf, maar ook voor de Italiaanse fans." Ook Montolivo Morgen wordt de zwaarste uitdaging van het toernooi, constateerde de middenvelder die komend seizoen voor AC Milan uitkomt. "Ik kan niet wachten op het moment dat we het volkslied weer zingen, in de wetenschap dat miljoenen Italianen dat thuis ook doen", sluit hij opgetogen af.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
MiezPSV Rang: Semi-prof| 30-06-2012 20:12 | Reageer

allemaal luidskeels meezingen en dan kampioen worden in de 90e minuut via SUPER MARIOVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!