| Vergeten? | Registreer

Proefballon UEFA: EK 2020 in 12 of 13 landen

30 juni 2012 13:42 | Bron: De Telegraaf
 

De UEFA is momenteel druk bezig om het Europees kampioenschap in een nieuw jasje te gieten. In de editie van 2016 zal het deelnemersveld al met acht ploegen toenemen en Platini heeft zaterdag een nieuwe proefballon opgelaten. De voorzitter van de Europese voetbalbond heeft namelijk het idee om het Europees kampioenschap van 2020 over twaalf of dertien landen te verspreiden.

"Het is een idee. Er is nog niets definitief. In december of januari zullen we beslissen of we de kandidatuur openstellen voor een land, twee landen of voor heel Europa. Het uitvoerend comité van de UEFA heeft toestemming geven om te onderzoeken of het mogelijk is om naar meerdere landen te gaan. Het zou mooi zijn om zo het jubileum te vieren. Ik vind het een geweldig idee", aldus de Fransman.

"Waarom zouden we een of twee landen verplichten om 10 stadions en luchthavens te bouwen. Als we kiezen voor steden door heel Europa hebben we maar een stadion per stad of land nodig. Het zou een stuk makkelijker en goedkoper worden. Al zal het wel duurder worden voor de fans", realiseerde Platini zich.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (2)

Reacties
MiezPSV Rang: Semi-prof| 30-06-2012 14:33 | Reageer

Platini zit ook vol ideeen he....

StephanVDV Rang: Aankomend talent| 30-06-2012 21:05 | Reageer

Als ik zag hoe het Nederlands elftal voetbalde na die steenworp vliegen van Krakau naar Charkov moet je er niet aan denken dat ze één poulewedstrijd spelen in Ierland, één in Turkije en dan in een hotel zitten in Finland.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!