| Vergeten? | Registreer

'Spanje scoort niet veel, maar het resultaat is er wel'

30 juni 2012 12:25 | Bron: L'Equipe | Auteur: Filly Abaiy
 

Fernando Morientes kijkt reikhalzend uit naar de EK-finale tussen Spanje en Italië. Volgens de oud-speler van onder meer Real Madrid en Liverpool zal Spanje geschiedenis schrijven door voor de derde keer op rij een groot eindtoernooi te winnen.

"Ook al scoort Spanje niet veel, het resultaat is er wel", vertelt de Spanjaard in gesprek met L'Equipe. "In elke linie bevat de ploeg sleutelspelers. Niet alleen spitsen als Fernando Torres, Fernando Llorente en Álvaro Negredo, maar ook David Silva, Xavi Hernandez, Santiago Cazorla, Andrés Iniesta en Cesc Fabregas zijn in staat om het doel makkelijk te vinden."

Morientes komt lovende woorden te kort om het middenveld van Spanje te beschrijven. "Spanje krijgt weinig tegendoelpunten, maar het middenveld is absoluut de beste van de wereld. Voor sommige aanvallers is het vreselijk om in de spits te staan, omdat er weinig ballen naar hem worden gespeeld. Bij Spanje hoef je daar niet bang voor te zijn."

Morientes begrijpt dat Spanje kritiek krijgt te verwerken vanwege haar spelmethode. "Het spel van Spanje is minder sprankelend. Maar wat betreft het collectief staat Spanje als een huis. Daar kunnen landen als Duitsland, Portugal, Italië en Nederland nog een puntje aan zuigen."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!