| Vergeten? | Registreer

Fabregas looft Iniesta en wil derde hoofdprijs pakken met Spanje

30 juni 2012 9:28 | Bron: Voetbal International
 

Het is nog onzeker of Cesc Fabregas in aanloop naar de EK-finale van komende zondag tegen Italië kan rekenen op een basisplaats. Bondscoach Vicente Del Bosque wisselt tussen een systeem met een echte spits, en een systeem met Fabregas als valse spits. De middenvelder zelf looft in elk geval zijn collega Iniesta, die Spanje tevens van aanvallende impulsen voorziet.

"Andrés wordt elke wedstrijd alsmaar beter", vertelt Fabregas lovend op de website van de UEFA over Iniesta, die twee jaar geleden nog het beslissende doelpunt maakte in de WK-finale tegen Nederland. "Hij heeft door terugkerende blessures een moeilijk seizoen gehad, maar hij verkeert tijdens dit EK in buitengewone vorm. Hij heeft een enorme invloed op ons spel."

"Hij is creatief, loopt met de bal, heeft een briljante eindpass en wordt, naarmate de jaren verstrijken, een steeds betere afmaker en aangever. Hij is een gigantische bron van zelfvertrouwen voor ons. Tijdens wedstrijden zie je hem steeds meer verantwoordelijkheid nemen. Als we in de aanval zijn is hij ons uitgangspunt", vervolgt Fabregas.

"We hebben al geschiedenis geschreven met twee achtereenvolgende prijzen die we hebben gewonnen. We willen natuurlijk meer en zijn hier met dat doel gekomen", laat Fabregas tot slot geen discussie bestaan over de Spaanse titelaspiraties. "Spanje is een door voetbal bezeten land, dat op dit moment volledig achter ons staat."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!