| Vergeten? | Registreer

Fabregas heeft veel respect voor de Italianen gekregen

29 juni 2012 17:59 | Bron: NU Sport
 

De finale van het Europees kampioenschap gaat dit jaar tussen Spanje en Italië. De Spanjaarden waren uiteindelijk te sterk voor Portugal, terwijl de Italianen Duitsland versloegen. Cesc Fàbregas bekeek die wedstrijd op tv en raakte onder de indruk.

De middenvelder van FC Barcelona denkt te weten met wie de Spanjaarden zich met name bezig zullen moeten houden. "We zullen beide spitsen en spelmaker Andrea Pirlo goed in de gaten moeten houden", aldus Fàbregas, waarvan niet zeker is of hij in de finale in de basis zal starten.

Zoals gezegd bekeek de Spaans-international de andere halve finale op tv. Daarin zag hij een ijzersterk Italië. "Duitsland heeft van alles geprobeerd, maar Italië speelde een briljante eerste helft." De middenvelder annex aanvaller geeft aan geen voorkeur te hebben gehad voor een eventuele tegenstander in de finale. "We hadden geen voorkeur voor een tegenstander in de finale."

Spanje won het EK vier jaar geleden al en werd twee jaar geleden - ten koste van Nederland - ook wereldkampioen. Mochten zij zondag opnieuw beslag leggen op de Europese titel, dan schrijft het daarmee geschiedenis door als eerste ploeg drie grote toernooien op rij te winnen. "Dat zou de kers op de taart zijn", zo blikte verdediger Sergio Ramos alvast vooruit. "In dat geval mogen we echt trots zijn."

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!