| Vergeten? | Registreer

Montolivo: 'Spanje speelt niet op zijn sterkst; moeten ze pakken'

29 juni 2012 9:27 | Bron: Diverse media
 

Voor Riccardo Montolivo was het een emotionele avond. Zijn moeder komt uit Duitsland, terwijl de middenvelder zelf in de halve finale gewoon de eer van zijn Italiƫ verdedigde. Montolivo was ondanks alles in zijn nopjes met de winst op Duitsland, en hij ziet kansen tegen Spanje.

"De Duitse ploeg is echt sterk en kan zijn spelers op verschillende plaatsen zetten", aldus Montolivo. "De eerste helft waren we duidelijk beter. Daar hebben we de wedstrijd gewonnen. In de tweede helft waren zij beter en hadden ze kunnen scoren."

Spanje is op het eerste gezicht de favoriet voor de overwinning in de EK-finale, maar Montolivo denkt daar anders over. "Ik denk dat we 49% kans tegen hen hebben. Het is het sterkste team van Europa en zelfs van de wereld. Door deze zege hebben wij nu wel zelfvertrouwen. En Spanje speelt momenteel niet op zijn sterkst. We moeten tegen hen ons gewone spel spel, ons zeker niet aanpassen aan hen, dan hebben we een grote kans."

Over trainer Cesare Prandelli en over de trefzekere Mario Balotelli wil de Italiaan nog wel wat lovende woorden kwijt. "Prandelli is een voetballeraar, dat is het bijzondere aan hem. En Mario heeft super gespeeld en twee superdoelpunten gemaakt. Ik hoop dat hij fit zal zijn voor de finale, want hij heeft wat last van spieren. We hebben hem nodig in de finale", besluit Montolivo.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Kella020 Rang: International| 29-06-2012 10:30 | Reageer

Eerder dit toernooi 1-1. Dus, daar valt ook geen touw aan vast te knopen. Doe maar penalty's. :DVolg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!