| Vergeten? | Registreer

Prandelli: 'Terugkijken op een uitstekende teamprestatie'

29 juni 2012 9:06 | Bron: Voetbal International
 

Cesare Prandelli wilde donderdagavond na de 2-1 zege op Duitsland niet te lang stil staan bij het gevoel van de overwinning en kijkt nu uit naar de finale aanstaande zondag in Kiev waar Spanje de tegenstander is.

"We kunnen terugkijken op een uitstekende teamprestatie", aldus Prandelli op de persconferentie. Hij gaf aan de gehele wedstrijd continue een man over te hebben. Wel was Prandelli nog kritisch naar zijn ploeg en gaf hij aan dat het nog 3-0 had kunnen worden, maar de ploeg was op. Antonio Cassano en Riccardo Montolivo zorgen buitenom Mario Balotelli continue voor gevaar.

De coach was ook zeer tevreden over zijn spits Balotelli, die met twee doelpunten de gevierde man was aan Italiaanse kant. "Hij heeft op een geweldige manier twee doelpunten gemaakt. Niet voor niets hebben we veel met hem gesproken de laatste weken. Mario was er klaar voor. Ik denk dat zijn loopbaan nu pas echt gaat beginnen", aldus de bondscoach.

Duitsland had haar afgelopen vijftien 'competieve' wedstrijden achtereenvolgend gewonnen, maar had op een eindtoernooi nog nooit afgerekend met Italiƫ. "Traditie of niet, het is het heden dat telt", aldus Giorgio Chiellini. Wanneer Italiƫ zondag aantreedt tegen Spanje in de finale, is dat hun eerste EK-finale sinds 2000. Toen verloren de Italianen na verlenging van Frankrijk.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!