| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Maikel van der Werff heeft geloof in eigen kunnen

10 januari 2014 15:34 | Bron: TjerkstraMedia | Auteur: Benjamin Hagen
 

In de winterstop van het seizoen 2012/2013 verruilde Maikel van der Werff FC Volendam voor PEC Zwolle. De fysiek sterke centrumverdediger kon kiezen uit meerdere verenigingen, maar koos bewust voor PEC. Hij tekende een contract voor 2,5 jaar in Zwolle.

Vorig seizoen kwam Van der Werff vijfmaal uit voor de blauwvingers. Het seizoen 2013/2014 begon voor Van der Werff uitstekend. Hij liet zich zien in de voorbereiding en kwam in de eerste acht wedstrijden in actie voor PEC, maar belandde daarna min of meer tussen wal en schip. Andere spelers kregen de voorkeur boven hem. In de aankomende tweede seizoenshelft gaat de uit Hoorn afkomstige verdediger opnieuw zijn kans grijpen.

Van der Werff voelt zich goed bij ‘voetballend’ PEC Zwolle. Dat zie je aan de manier van trainen, maar ook de manier hoe hij zijn wedstrijden speelde in het begin van de competitie. TjerkstraMedia sprak met hem over zijn eerste jaar bij PEC Zwolle: "Het bevalt me heel goed bij Zwolle", vertelt Van der Werff. "Ik ben vorig jaar in winterstop gekomen en ik kan zeggen dat de overgang naar dit niveau reuze meeviel. Ik heb een half jaartje een soort van kunnen wennen aan de groep. Dat ging goed en heel snel. Ook ben ik blij dat ik in het begin al veel wedstrijdjes heb kunnen spelen."

Lees verder op de website van www.tjerkstramedia.nl. Dat is de site met de mooiste interviews en overige nieuwtjes! Veel leesplezier alvast!

TjerkstraMedia

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!