| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Erik Bakker: ‘Cambuur is een aanwinst voor de Eredivisie’

29 september 2013 13:45 | Bron: TjerkstraMedia
 

De Friese derby staat op de rol. Een prachtig affiche voor de echte voetballiefhebber. Ruim 1200 fans uit Leeuwarden komen hun ploeg steunen in Heerenveen. Het wordt een happening, daar is Erik Bakker van overtuigd. De middenvelder afkomstig uit het Drentse Hoogeveen, maar momenteel woonachtig in Groningen, is klaar voor het ‘topduel’. De talentvolle Bakker die bezig is aan zijn eerste eredivisieseizoen maakt indruk in de eerste wedstrijden van deze competitie die hij speelde voor SC Cambuur. De 23-jarige speler wil een meerwaarde zijn voor het team met doelpunten en assists.

Toch wel onverwacht eigenlijk veroverde SC Cambuur vorig seizoen het kampioenschap in de Jupiler League. De blijdschap was enorm en werd uitbundig gevierd in de Friese hoofdstad, maar de grote vraag was/is en mogelijk ook blijft…. Hoe gaan de Liwadders zich staande houden op het hoogste podium? Die vraag werd al beantwoord in de eerste thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Met fris, gretig en aanvallend voetbal. Bakker geniet enorm van het spel van zijn team en van het niveau. “Het is een genot om in de Eredivisie te mogen spelen. Ik wil niet meer terug hoor. Het bevalt me enorm. Het spel wat er gespeeld wordt op dit niveau past voor mijn gevoel ook beter bij mij. In de Jupiler League is het toch vaak één-tegen-één, rennen en vliegen. In de Eredivisie krijg je meer ruimte, speel je tegen clubs van formaat en gaat het allemaal net ietsje sneller. Dat past meer bij mij, aldus de tienspeler die speelt met rugnummer zes.

De creatieve middenvelder, die drie jaar geleden overkwam van FC Zwolle, werd kort voordat de transfermarkt ging sluiten nog gelinkt aan Heracles Almelo. Bakker werd genoemd als de mogelijke opvolger van Lerin Duarte die naar Ajax trok. Erik wist van de belangstelling, maar concreet werd die niet. “Ik heb het ook gelezen in de media, maar volgens mijn weten heeft er niks gespeeld in de laatste dagen van de transfermarkt. Ik ben daar ook niet rouwig om hoor, want ik heb het uitstekend naar de zin bij Cambuur. Het is pas mijn eerste seizoen op het hoogste niveau en ik kan hier nog heel veel leren. Ik kan me hier ontwikkelen en speel hier op een bepaalde positie die ik samen met de trainers voor ogen heb.”

De middenvelder met aanvallende intenties hoopt zich in de komende twee jaren te ontwikkelen tot een stabiele eredivisiespeler. “Dat is inderdaad wel een doelstelling van mijn kant”, zegt Bakker. “Daarnaast hoop ik dat we met Cambuur nog heel veel mooie dingen kunnen laten zien. Ik denk dat we op basis van ons positieve voetbal een aanwinst zijn voor de Eredivisie. De club leeft enorm, de supporters zorgen voor sfeer en Leeuwarden bruist als nooit tevoren. Het is mooi om daar deel van uit te mogen maken.”

In de voorbereiding op dit seizoen tekende Bakker een nieuwe verbintenis voor twee seizoenen bij Cambuur. Een langere samenwerking hing echter aan een zijden draadje. Bakker erkent dat. “De club kwam in maart van dit jaar met een nieuw contract, maar daar sprak helaas te weinig waardering uit. Ik vond het op dat moment niet fair richting mijn persoon, maar gelukkig is alles nog goed gekomen. De manier van spelen staat me aan, en samen met de spelers en de staf werken we toe naar hopelijk iets heel moois. Handhaving is vooreerst onze doelstelling voor dit seizoen.”

Bakker begint te lachen als we het over de derby gaan krijgen: “Het is wel heel bijzonder voor Friesland, voor alle supporters dat deze wedstrijd na zoveel jaren weer op het programma staat. Laten we hopen voor al die mensen dat het een mooie wedstrijd zal gaan worden, zonder trammelant. Ik ga er vanuit dat wij met een driepunter huiswaarts zullen keren.”

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!