| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Youness Mokhtar, oplossingsgerichte teamspeler

26 september 2013 18:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Hij werd afgelopen zomer nog even gelinkt aan sc Heerenveen, maar Youness Mokhtar koos uiteindelijk voor een mooi avontuur bij FC Twente. De PEC-aanvaller tekende vlak voordat het luik van de transferwindow ging sluiten een vierjarig contract. Hij zal dit seizoen gaan spelen met rugnummer zeven. De vleugelaanvaller en tienspeler is blij met zijn overgang naar Enschede.

“Het gaat heel goed met mij,” zegt Mokhtar. “Ik mag zeker niet klagen. Natuurlijk is het wennen in het begin. Andere club, andere omgeving, maar het komt allemaal goed.” De keuze voor FC Twente was niet moeilijk voor hem. “FC Twente is een grote, mooie club. Ze spelen al jaren goed voetbal. Ik denk dat ik goed pas bij deze club. Ik ben een creatieve speler die altijd de weg naar de goal zal zoeken.”

De vleugelaanvaller wist ook van de interesse van sc Heerenveen. Mokhtar: “Ik weet dat er contact is geweest. Dat was in de fase dat het nogal hectisch was bij die club. Mijn zaakwaarnemer en ik wisten eigenlijk niet wat we er mee aan moesten. De voorzitter was net weg en binnen de organisatie was men zoekende. De club bleef wel concreet maar uiteindelijk hebben we elkaar niet kunnen vinden. Toen Twente kwam was de deal snel rond.”

Bij PEC Zwolle speelde hij zijn wedstrijden voornamelijk als linkeraanvaller. Bij FC Twente gaat Mokhtar focussen op drie posities. “Van nature ben ik een tienspeler, maar ik kan ook heel goed uit de voeten aan de linker- of rechterkant. Ik ga spelen, waar de trainer mij nodig heeft”, zegt de vleugelflitser. “Ik ben hier gekomen om veel speelminuten te maken en hoop een vaste waarde te kunnen worden van het team. Ik denk dat ik hier tot mijn recht zal komen. Twente is een stabiele club met mogelijkheden. We willen snel druk zetten op de bal. Dat past denk ik goed bij mijn spel.”

De ploeg van hoofdtrainer Michel Jansen kwam tot aan de wedstrijd tegen PSV wat moeilijk tot scoren. Over het veldspel is Mokhtar best tevreden. “We spelen goed voetbal maar belonen ons nog te weinig. Dat zag je in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen, maar ook tegen PSV domineerden wij.”

De creativiteit van Youness en de behendigheid van een andere nieuwkomer Jesús Corona moet FC Twente binnenkort veel punten gaan opleveren. Ook hebben de Tukkers natuurlijk nog Dušan Tadić, een andere topper, in de gelederen. “Ik denk dat we een team hebben met veel mogelijkheden. We kunnen allemaal heel goed voetballen. Als je denkt dat Corona en ik dezelfde type spelers zijn, dan heb je het mis, want we hebben onze eigen kwaliteiten. Corona is een behendige dribbelaar en een individualist, ik ben meer een teamspeler die aan oplossingen denkt.”

Dat FC Twente vanavond in het KNVB-bekertoernooi al zo snel moet aantreden tegen sc Heerenveen vindt Mokhtar apart. “Dat je al zo vroeg een goede tegenstander treft in het bekertoernooi is best wel vreemd. Meestal tref je een Top- of Hoofdklasser of een ploeg uit de Jupiler League. Dat het een prachtig affiche is, staat buiten kijf.”

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!