| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Mustafa Saymak wordt een grote jongen bij PEC Zwolle (2)

21 september 2013 15:30 | Bron: TjerkstraMedia
 

De talentvolle speler uit Schalkhaar met een Turkse achtergrond mag zich tegenwoordig ook international noemen. Saymak is trots met het vertrouwen van de bondscoach. “Juist, ik zit ook bij het Beloftenelftal. Anderhalve week geleden speelden we tegen Jong FC Twente. Het was weliswaar een oefeninterland, maar het is zeker fijn deel uit te kunnen maken van de selectie. Ik speelde een halve wedstrijd, aangezien ik weer wat last kreeg. Ik heb de laatste tijd wat problemen met mijn zool en dat komt steeds vaker terug. Ik wilde geen risico’s nemen en ben daarom naar de kant gegaan.”

Mustafa Saymak kwam als B1 speler naar FC Zwolle. Hij was gewogen en te licht bevonden door Go Ahead Eagles. De kans die hij niet kreeg van de Deventer club, kreeg de kleine Saymak wel van Zwolle. “Marco Roelofsen (momenteel hoofdverantwoordelijke bij Jong sc Heerenveen, red.) was in die tijd de trainer van de B1-junioren van FC Zwolle. Ik kreeg een uitnodiging van Zwolle voor één training en twee oefenwedstrijden, maar na die ene training wist men genoeg, zo vertelden ze aan mij. Ik mocht blijven en kon al vrij snel een tweejarig contract tekenen. Dat gaf mij een goed gevoel en sinds dat moment betekent Zwolle veel voor mij. Een paar maanden later kreeg ik een brief thuisgestuurd van Go Ahead. Ik mocht zonder testwedstrijd bij hun aan de slag. Helaas pindakaas. Ze waren gewoonweg te laat. Ze hebben hun kansen laten liggen.”

Mustafa woont nog steeds bij zijn ouders. Ze zijn erg belangrijk voor zijn doen en laten. Zijn vader was vroeger veel met hem bezig. “Mijn vader heeft veel met me getraind, na schooltijd met name. Ik wilde het eigenlijk eerst niet, want vrienden van mij gingen vissen of deden andere dingen, maar ik ging naar een groot grasveld met mijn vader. Daar trainden we op conditie en op techniek. Ik had in het begin iets van: laat me nou lekker buiten spelen met de andere kids, maar nu merk ik dat ik er veel profijt van heb. Ik ben mijn ouders dankbaar voor wat ze allemaal voor mij hebben gedaan en nog doen.”

Saymak gaat nog even verder. “Mijn ouders komen uit Turkije, ook al mijn familie komt uit Turkije. Ikzelf ben hier in Nederland geboren. Misschien dat ik ooit in Turkije ga spelen, maar daar denk ik nu nog niet over na. Ik hoor van veel mensen dat ze me daar heen kunnen brengen om bijvoorbeeld te cashen, maar daar denk ik nu nog niet aan. Ik wil bij een club zijn waar ik kan spelen en waar ik een goed gevoel heb. Als ik echt voor het geld zou kiezen dan zou ik niet bijtekenen bij PEC Zwolle.”

Het derde en laatste deel van het topinterview volgt snel...

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!