| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Benjamin van den Broek koos voor zekerheid en rust (1)

10 september 2013 16:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

De resultaten van FC Den Bosch zijn niet echt om naar huis te schrijven. Na vijf gelijke spelen, moest de ploeg van hoofdcoach Ruud Kaiser vorige week de eerste nederlaag slikken in Venlo bij VVV. In de Koel verloren de Bosschenaren met 3-0. De aanvoerder van FC Den Bosch, Benjamin van den Broek, spreekt van een aparte situatie. “Je speelt een redelijke eerste helft, maar maakt wederom niet dat doelpunt wat je verder kan brengen in de wedstrijd. Dat is zonde, want zo ging het eigenlijk ook in de eerste vijf wedstrijden van de competitie. Je speelt redelijk tot goed, creëert voldoende, maar scoren doen we niet of te weinig.”

Vier doelpunten in zes wedstrijden is te weinig. Van den Broek weet dat. “We moeten gaan scoren, anders win je geen wedstrijden. Waar het aan ligt, is moeilijk te zeggen. We hebben een goede ploeg en spelen echt als een team, maar het scorend vermogen moet een keer terugkomen. Wordt Tom van Weert gemist? Van den Broek: “Tom is een garantie voor doelpunten, dat weten we, maar hij is nog maanden weg met een kruisbandblessure. Dat is balen, maar het zei zo. Met Ralf Seuntjens en nieuwkomer Erik Quekel moet het ook zeker goed komen.”

Benjamin van den Broek is klaar voor de Eredivisie, maar de middenvelder koos al snel voor zekerheid. “Ik wilde deze zomer graag een vervolgstap maken, maar ik koos op een gegeven moment bewust voor zekerheid en rust. Ik heb misschien te snel mijn contract bij Den Bosch met twee seizoenen verlengd, waardoor geïnteresseerde clubs gelijk afvielen, maar ik wilde deze zomer gewoon even rust in de kop, geen gestress. Vanuit de media hoorde ik dat RKC Waalwijk voor me in beeld was. Ook Go Ahead Eagles speelde nog even, maar zoals het nu is heb er vrede mee. Ik weet wat ik heb bij FC Den Bosch en heb het hier erg naar de zin. Bovendien kan ik mijn HBO opleiding Topsportmanagement en Ondernemerschap binnen nu en een jaar af gaan ronden.”

Van den Broek gaat nog even verder. “Vorig seizoen hebben we een matig seizoen gedraaid en ik wil dat samen met de jongens dit seizoen graag rechtzetten. We werken ergens naar toe met elkaar. De nacompetitie halen is ons streven. We staan er momenteel niet zo goed voor, maar met een goede serie kan alles weer anders zijn. We hebben een gretige, jonge ploeg en willen attractief voetbal laten zien. Als aanvoerder van het team wil ik mijn steentje daar aan bij te dragen. Ook ik zal altijd gaan en zal nooit verzaken. Als box-to-box-speler kom ik regelmatig in de zestienmeter en hoop dat ik zo nu en dan een doelpuntje mee kan pikken. Ik heb dit seizoen al twee keer gescoord, dus ik ben goed op weg denk ik. Als ik dit seizoen elke maand één of twee keer scoor dan speel ik volgend seizoen waarschijnlijk in de Eredivisie”, aldus een lachende Van den Broek, die aangeeft dat hij voor een kleine transfersom weg mag bij FC Den Bosch.

Deel 2 volgt spoedig...

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!