| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Pim Balkestein, wil de nieuwe Petter Hansson worden (2)

1 september 2013 21:15 | Bron: TjerkstraMedia
 

Balkestein gaat verder met zijn verhaal. “Er was al geruime tijd belangstelling van VVV-Venlo in mijn persoon. Wim Dusseldorp, die ik kon uit het verleden bij Heerenveen, is hier technisch manager en heeft mij regelmatig gepolst voor een terugkeer naar Nederland. Dat gaf mij een dusdanig goed gevoel, dat ik op een gegeven moment nadat ik de transfervrije status kreeg, besloten heb voor VVV te kiezen. Het is een hele verandering voor mij. Voetballend gezien kan ik nog veel leren hier in Venlo, fysiek sta ik mijn mannetje wel. Van een verdediger hier in Nederland wordt er heel wat anders verwacht dan in Engeland. Positiespel, het indribbelen, dat soort facetten, het is even wennen, maar het gaat helemaal goed komen. Door veel te trainen en met name veel wedstrijden te spelen leer je het meeste.”

De centrale verdediger, die zijn wedstrijden speelt met rugnummer 4, hoopt spoedig met zijn club VVV de stap te kunnen maken naar de Eredivisie. “Dat is wel het doel. Maar we weten ook dat we een beetje geluk moeten hebben. Voor de lange termijn kan VVV zeker hoge ogen gaan gooien op het hoogste niveau, want de berichten rond het nieuwe stadion lijken positief. Voor de korte termijn zijn er her en der nog wel wat onzekerheden. Ik heb het dan met name over de selectie. Voor een aantal spelers van VVV is er, als de geruchten kloppen, interesse maar hopelijk kunnen we de huidige selectie intact houden. Een topdrie-klassering is ons streven, mits mogelijk gaan we vol voor de titel.”

Na een aantal gespeelde competitiewedstrijden kunnen we stellen dat het centrum van VVV als een huis staat. Balkestein is tevreden, maar weet ook dat het beter kan: “Het gaat zeker goed, maar tegen FC Eindhoven hebben we de punten laten liggen. We speelden daar niet best. Tegen Willem II in eigen huis speelden we sterk en uit bij Sparta zat het gewoon tegen. Eén of twee afgekeurde doelpunten van onze kant met een luchtje ahum… deed ons de das om. Maar als we de stap willen maken naar de Eredivisie, dan zullen we het veel beter moeten. Ik heb het dan ook zeker over mezelf. Ik ben een fysiek sterke speler, die kopsterk is en die de kneepjes van het vak kent, maar soms moet ik nog meedogenlozer zijn in de duels. Met als bijnaam ‘lange’ mag ik best wel wat meer scoren met het hoofd. Gemiddeld vier of vijf treffers zou mooi zijn.”

De nuchtere Pim, die in Gouda werd geboren, maar in Heerenveen opgroeide is een geboren leider. “Ik ben best wel een speler die medespelers tijdens een wedstrijd neer kan zetten of het tempo aan kan geven. Het sturende aspect zit in me.” Guus Joppen is de aanvoerder van VVV dit seizoen. “Dat Guus de aanvoerdersband draagt vind ik niet vreemd. Natuurlijk ambieer ik die band wel, maar ik weet ook dat ik net bij VVV ben. Nee, ik moet reëel blijven en moet het laten zien op het veld. Ik moet mijn taken goed uitvoeren en zorgen dat de tegenstander niet scoort. Als me dat lukt dan hoop ik ooit weer net als Joey van den Berg terug te keren bij sc Heerenveen, als de nieuwe Petter Hansson.”

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!