| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Luciano Slagveer, groeibriljantje van sc Heerenveen

24 augustus 2013 16:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Mogen we stellen dat sc Heerenveen er met Luciano Slagveer een groeibriljantje bij heeft? “Het gaat allemaal wel snel met mij, maar dat is ook goed en heel mooi. In januari van dit jaar mocht ik debuteren tegen PEC Zwolle. Ik kreeg een kwartier speeltijd van de trainer. Voor mij als jonge speler leuk, maar met het resultaat was ik niet blij. Toen ik er in kwam stonden we voor, maar helaas kwam PEC langszij (1-1, red.). Na het duel in Zwolle speelde ik nog even tegen NAC Breda en tegen FC Utrecht in de playoffs. Dit seizoen ben ik er vanaf de voorbereiding bij.”

Slagveer is goed op weg. “Ja het voelt goed. Ik wil deze lijn doortrekken. Waar het zal gaan eindigen is de vraag, maar ik ben op weg naar hopelijk iets moois. Ik weet dat ik nog veel kan leren, maar mijn doel voor dit seizoen is een vaste waarde worden voor het team. Daarnaast wil ik mijn eerste eredivisiedoelpunt gaan scoren.”

Slagveer kan getypeerd worden als een echte rechtsbuiten. “Dat is mijn positie inderdaad. Op die positie kom ik het beste tot mijn recht. Ik kan dan naar binnen komen en zelf schieten als het mogelijk is. Ik kan in de spits ook uit de voeten, maar daar kan ik minder acties maken.”

Afgelopen seizoen blonk Slagveer wekelijks uit in het beloftenteam van sc Heerenveen dat kampioen werd. Onder de vleugels van Jan de Jonge, nu trainer van Heracles Almelo, leerde de twintigjarige aanvaller veel. “Vooral in voetballend opzicht heb ik veel van de trainer opgestoken. De Jonge was heel belangrijk voor de jonge groep. Hij reikte de spelers veel aan, maar je moet het zelf wel doen. Ik heb geleerd rustiger te blijven in balbezit, hoe houd je de bal in de ploeg en het doseren van de actie kwam veelvuldig aan bod bij mijn persoon.”

Slagveer gaat verder. “Alles wat ik vorig jaar heb meegekregen probeer ik nu uit te bouwen en door te ontwikkelen bij het eerste. Marco van Basten en de overige stafleden weten ook wat de verbeterpunten zijn. Aannames, het kaatsen en de voorzetten zijn punten waar ik aan moet werken. Ik weet dat het allemaal goed zal komen. Ik zal altijd mijn best blijven doen.”

Familie is erg belangrijk voor Luciano Slagveer. “Ik zie het niet als een soort van bijgeloof, maar voor een wedstrijd moet ik mijn familie hebben gezien. Als ik mijn familie bijvoorbeeld twee weken voor een wedstrijd niet heb gezien dan heb ik het gevoel dat ik minder ga spelen. Mijn ouders wonen in Nieuw-Buinen. Toen ik drie jaar was zijn we verhuisd van Rotterdam naar Drenthe. Ik weet eigenlijk niet echt waarom, maar waarschijnlijk vanwege de gemoedelijkheid daar. Het is daar toch wat rustiger dan in Rotterdam. In de grote stad neig je misschien sneller naar de criminaliteit.”

Via de plaatselijke voetbalvereniging kwam Slagveer terecht in de jeugdopleiding van FC Emmen. “Via de voetbalschool van Emmen kwam ik door de samenwerking bij sc Heerenveen. Na twee jaar in de B’s, twee jaar bij de A-junioren, een jaar beloften werd het nu tijd voor het eerste elftal. Hier moet het gaan gebeuren. Ik hoop dat ik mezelf kan ontwikkelen tot één van de smaakmakers van Heerenveen. Met toekomstplanning houd ik mij vooralsnog niet bezig. Ik volg wel de loopbaan van Luciano Narsingh op de voet. De wegen die hij ingeslagen is, vanaf de jeugd tot aan nu, wil ik ook graag bewandelen. Stap voor stap hogerop. Ik heb nog een contract tot medio 2015 met een optiejaar bij Heerenveen. Ik hoef voorlopig niet weg bij deze mooie club. Laat mij eerst maar eens een vaste waarde worden.”

Foto: sc-Heerenveen

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!