| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Josimar Lima, ambitieuze aanvoerder FC Dordrecht (deel 2)

17 augustus 2013 18:15 | Bron: TjerkstraMedia
 

Op de vraag of Lima gaat bijtekenen bij Dordrecht, is de rechtsbenige verdediger zeer stellig. “De club weet het ook, maar als ik in deze transferwindow of komende winter niet wordt verkocht, dan maak ik volgend jaar gebruik van mijn transfervrije status. Ik ga mijn verbintenis bij Dordrecht niet verlengen. De club weet dat ik een vervolgstap ambieer en ze gunnen het me ook. Voor de club en voor mezelf zou een transfer op korte termijn het aantrekkelijkste zijn. De club verdient dan ook nog wat aan mij. Een mooie stabiele club in de Eredivisie zou mooi zijn, maar nogmaals als ik dit seizoen blijf, dan is dat zo. Ik zal keihard blijven werken voor Dordrecht en zal er alles aan doen om onze doelstelling – de nacompetitie – te bewerkstelligen.”

Samen met Nando Wormgoor, die eind april van dit jaar voor twee seizoenen tekende in Dordrecht, staat Josimar Lima weer rechts in het hart van de defensie van de schapenkoppen. “Ik mag dit seizoen mijn mannetje weer staan rechts achterin. Ik ben een rechtspoot en kom op die positie het beste tot mijn recht denk ik. Ik beschik over voldoende duelkracht en kopkracht en kan in 1-tegen-1 meedogenloos zijn. Echter dat laatste kan en moet ik misschien nog wel perfectioneren. De trainer eist dat ik meer meedoe in het spel. Een verdediger moet tegenwoordig completer worden. Je moet niet alleen je verdedigende taken uitvoeren, ook aanvallend, ik heb het dan met name over het inschuiven, moet je iets kunnen brengen.”

De goede prestaties van FC Dordrecht in de afgelopen jaren mogen volgens Lima op het conto geschreven worden van technisch manager Marco Boogers. “Het is ongelooflijk maar waar, maar Boogers weet elk jaar weer een goede spelersgroep op de been te krijgen. Net als vorig seizoen, staan er, ook nu, weer een aantal gretige jonge honden op het veld die in de luwte kunnen floreren. De media hebben het vooralsnog alleen maar over Willem II, De Graafschap, Sparta en VVV-Venlo. Laat dat maar zo blijven. Wij vinden het hier in Dordrecht uitstekend. Laat ons maar lekker ons ding doen in de luwte van de ‘grotere’ clubs.”

In september mag Josimar het met de Kaapverdische Eilanden op gaan nemen tegen Tunesië. Het is voor zijn geboorteland het laatste duel in de groepsfase voor het WK in Brazilië. Lima: “Als we die wedstrijd winnen zijn we er nog niet. Daarna spelen we nog knock-out wedstrijden (een uit- en een thuiswedstrijd) tegen een ander land. We hebben Kameroen al een keer kunnen verslaan, dus ook een grootmacht als Tunesië kunnen we pakken, maar dat het een zware klus zal worden is helder. Ik hoop in die wedstrijden op een aantal speelminuten, maar we hebben bij Kaapverdië een sterke achterhoede. Het blijft altijd maar weer duimendraaien voor mij. De zes uurtjes vliegen van hier naar daar heb ik er graag voor over. Het zijn ervaringen om nooit meer te vergeten.”

Update: Hopelijk voor Josimar Lima is hij fit voor het duel tegen Tunesië. De centrumverdediger raakte namelijk afgelopen vrijdag ogenschijnlijk zwaar geblesseerd aan de enkel. Lima klapte in een duel met een tegenstander volledig door zijn enkel. De enkel is niet gebroken, maar de verdediger is vermoedelijk wel een aantal weken zoet met de kwetsuur.

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!