| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Josimar Lima, ambitieuze aanvoerder FC Dordrecht (deel 1)

17 augustus 2013 17:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

FC Dordrecht is de competitie zeer goed begonnen. Met winst op MVV (2-1, red.), Achilles’29 (1-4, red.) en Almere City FC (2-1, red.) staat de ploeg van hoofdtrainer Harry van den Ham alleen aan kop in de Jupiler League met negen punten uit drie gespeelde wedstrijden. Voor een relatief kleine club als FC Dordrecht die de afgelopen maanden veel spelers zag vertrekken een groot compliment. Een van de sterkhouders binnen de selectie van Dordrecht is Josimar Lima (24), een fysiek sterke centrumverdediger die hoopt dat hij binnen afzienbare tijd zijn kunsten mag tonen in de Eredivisie. Lima is volgens eigen zeggen klaar voor een vervolgstap.

De resultaten van Dordrecht in het begin van de competitie zijn goed, maar we moeten wel reëel blijven zegt Lima: “Dat we de eerste twee duels hebben gewonnen is natuurlijk mooi, maar we zijn er nog niet. We zijn pas begonnen. Het voelt wel goed aan”, zegt Lima. “Vorig seizoen zijn er veel spelers vertrokken, maar dit seizoen zijn er weer veel nieuwe jongens gekomen. Het is altijd afwachten hoe dat gaat in de eerste weken, maar ik kan alleen maar positief zijn. Met de nieuwe trainer Van den Ham en de (nieuwe) spelers klikt het goed. We willen fris en aanvallend voetbal spelen. En dat lukt vooralsnog. Hopelijk kunnen we hier verder op voort borduren.”

Josimar speelt dit seizoen zijn wedstrijden bij Dordt met de aanvoerdersband. “Ik ben een soort van verlengstuk van de trainer geworden. Als een ervaren speler probeer ik daar waar ik kan de jonge jongens te coachen en ze te sturen. Ik ben niet echt een leiderstype, maar sta wel middenin de groep. Ik maak met veel spelers een praatje en hoop ze in het veld, als het nodig is, daar te zetten waar nodig is en probeer ze mee op sleeptouw te nemen als het kan.”

Stiekem hoopt de centrumverdediger, die ook uitkomt voor de Kaapverdische Eilanden, dat hij nog dit seizoen een stap hogerop kan maken. “Het zou heel mooi zijn als ik die kans krijg. Ik heb het uitstekend naar de zin bij Dordrecht, maar ooit spelen in de Eredivisie of de stap te maken naar een buitenlandse competitie, is iets wat ik graag wil. Misschien lukt het nog voordat de transfermarkt sluit in september. Er is nog niks concreets, voor zover ik weet. Een aantal weken geleden was Sparta Rotterdam voor me in de markt, maar die club kwam er niet uit met FC Dordrecht. Ik heb nog een contract tot medio 2014 en ben daarna transfervrij. Clubs mogen bellen met mijn zaakwaarnemer, maar ze moeten eerst wel rond komen met FC Dordrecht, anders heeft het geen zin.”

Het tweede deel volgt spoedig op deze website.

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!