| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Virgil Misidan, gaat als de brommer... (deel 2)

14 augustus 2013 18:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Waar Virgil Misidjan aan bepaalde punten nog wat kan bijschaven, daar kunnen we stellen dat er met zijn snelheid niets mis mee is. Supporters en andere mensen in de voetballerij noemen hem dan ook wel de ‘Brommer’. Virgil vindt dat wel mooi. “Hahaha…Ja dat vind ik leuk. Ik weet dat ik snel ben, en ik weet ook dat dat wapen een valkuil kan zijn. Soms raak je door die snelheid het overzicht een beetje kwijt en dat moet niet. Ik blijf altijd goed kijken of er medespelers meelopen en hoop dan dat de voorzet goed valt. Ik denk dat ik met bijvoorbeeld ‘Ruudje’ (Ruud Boymans, red.) een goed duo kan vormen dit seizoen. Tegen FC Den Bosch (2-2, red.) zag je al dat hij sterk is aan de bal en ik weet precies wanneer hij naar de eerste paal komt. Dat voel je gewoon. Laten we hopen voor Willem II ik de assists mag geven aan hem en dat hij ze in het doel schiet of kopt.”

De rechtsbenige Misidjan speelt de meeste wedstrijden voor Willem aan de rechterkant. Toch gaat de voorkeur uit naar links. Tegen Den Bosch mocht hij aan die kant starten. Misidjan legt uit waarom hij liever aan die kant speelt. “Op links heb je als een snelle buitenspeler meer mogelijkheden. Je kunt buitenom of binnendoor, en je kunt met rechts op doel schieten. Zelf denk ik dat ik op die positie gevaarlijker kan zijn, maar de trainer heeft mij op rechts nodig. Op die kant heb ik toch vaak de neiging om meer naar mijn rechterbeen te draaien en dan buitenom te gaan. Het zijn automatismen die in mijn spel zitten. Ik zal op rechts mijn beste beentje voor blijven zetten.”

Willem II heeft zich in de zomerstop goed kunnen versterken. De ervaren Belgische doelman David Meul bleef binnenboord, voor de defensie haalden de Tilburgers Mats van Huijgevoort, Freek Heerkens en Dries Wuytens. Norair Mamedov, Ruud Boymans en Bruno Andrade kwamen de aanval versterken. Ali Messaoud moet voor de creativiteit op het middenveld gaan zorgen. Al met al zou je zeggen dat de Tricolores dit seizoen gaan voor de titel. Misidjan formuleert het echter anders: “Eindigen bij de eerste vijf is onze doelstelling. Dat is het streven voor dit seizoen. We weten dat we een goede selectie hebben, maar we moeten eerst even gaan kijken hoe we de eerste wedstrijden doorkomen. We hebben met FC Den Bosch en VVV-Venlo goede opponenten gekend. De komende weken treffen we Excelsior, Sparta en FC Volendam. Als we deze wedstrijden beter doorkomen dan de eerste twee duels, dan kunnen we weer verder kijken.”

De Eredivisie blijft voor Misidjan een boeiend onderwerp. Daar wil de aanvaller gaan oogsten op den duur. “Mijn ambitie ligt absoluut in de Eredivisie. Ik wil gaan voor de geleidelijke stap. Ik denk dan eerst aan de subtop. Als dat goed gaat dan wil ik de stap gaan maken naar een topclub in Nederland. Maar dan heb je het wel over een termijn van vijf of zes jaar hoor. Wat goed is kwam snel, maar we moeten niet alles gaan overhaasten. Ik weet wat ik kan, en wat ik kan en moet verbeteren. Ik ga mezelf goed blijven ontwikkelen bij Willem II en wie weet komt die trein ooit voorbij.”

Deze week bood de Bulgaarse kampioen PFK Ludogorets 1945 op de snelle vleugelflitser van Willem II. De Tilburgers gingen niet overstag. Virgil Misidjan had met die club in de Champions League kunnen spelen, maar gelukkig blijft ‘de brommer’ nog even gestationeerd in Tilburg.

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!