| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Virgil Misidjan, wat goed is komt snel....(deel 1)

14 augustus 2013 17:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Wat goed is komt snel is zeker van toepassing op de voetbalcarrière van Virgil Misidjan. De vleugelspeler speelde anderhalf jaar geleden nog in de A1 van Willem II. Toen de hoofdtrainer hem zag trainen en spelen met de jongens van de eerste selectie van de Tricoleres wist hij eigenlijk genoeg. Deze jongen verdient het en gaat in het volgende duel speelminuten krijgen. Misidjan, toen nog maar achttien jaren jong mocht debuteren tegen FC Den Bosch. De tien minuten die de jongeling kreeg gingen zo goed dat hij in de volgende wedstrijd in de basis begon. Sinds die tijd is ‘Vura’ niet meer weg te denken uit de basiself van Willem II.

Misidjan is blij dat de competitie weer loopt, maar daarentegen is de snelle buitenspeler ook wel een beetje verdrietig. “Ik vind het ontzettend mooi dat ik met Willem II weer kan vlammen. We hebben een sterk team en conditioneel hebben we het goed op de rit denk ik. We zijn klaar voor een mooie competitie. Echter, en dat moet ik snel vergeten, vind ik het zonde dat een club als Willem II niet meer mag aantreden in de Eredivisie. Ik mis het eigenlijk nu al. Maar ik weet dat ik verder moet. Misschien komt er nog een club en speel ik dit seizoen alsnog op het hoogste podium. Zeg nooit nooit. Als er niks op mijn pad komt dan blijf ik met heel veel plezier spelen bij Willem II.”

De aanvaller heeft voor zijn gevoel een redelijk tot goed seizoen gespeeld vorig jaar in de Eredivisie. “Ik denk dat ik niet mag klagen. Als een jonge speler heb ik mij goed kunnen ontwikkelen en ik ben trots dat ik het kan zeggen, ik kwam tot 34 wedstrijden. Natuurlijk weet ik dat we verdedigend speelden, maar wat moet je? Je speelt tegen hele goede ploegen waarbij ook nog eens de backs vaak diep stonden. Ik stond best wel veel opgesteld als rechtsback, maar dat maakte niet uit. Ik heb er lering uit getrokken. Dat we na één seizoen degradeerden was zuur.”

De inmiddels 20-jarige aanvaller laat in anderhalf jaar tijd zien dat het allemaal snel kan gaan. Misidjan: “Het is allemaal snel gegaan. Zo speel je in de A1, mag je meetrainen met het eerste en zo sta je een aantal weken later gewoon negentig minuten te spelen tegen FC Volendam. Vorig jaar heb ik mogen ruiken aan de Eredivisie. Dat smaakt absoluut naar meer. Maar de tijd zal het leren. Ik kan nog veel leren bij Willem II. Ik moet meer vastigheden in mijn spel zien te krijgen. Ik ben nog te wisselvallig zeg maar. Ik wil van die 4 een 6 maken, en van die 5 moet eigenlijk een 7 gemaakt worden. Dat is mijn streven voor het komende seizoen. Afgelopen seizoen stond de teller qua doelpunten op vier en dat is wel mager voor een aanvaller vind ik zelf. Dat totaal moet zeker omhoog naar acht treffers. Ook aan de voorzet zal gewerkt moeten worden, want het aantal assists kan zeker verdubbeld worden.”

“De trainer (Jurgen Streppel, red.) geeft ook aan dat ik mij verdedigend beter moet opstellen. Ik moet dat sneller oppikken, maar dat is best lastig voor iemand die alleen maar denkt aan aanvallen. Alles staat met vallen en opstaan, je hebt pieken en dalen, maar ik weet wat ik moet doen. We spelen een soort van 4-3-3. Bij balverlies zal ik iets compacter moeten gaan spelen. Ik zal wat meer naar binnen moeten komen om zo de middenvelders te helpen en te ontlasten. We staan dan als het ware in een soort van 4-4-1-1 opstelling.”

Het tweede deel van het interview met 'Vura' volgt spoedig op deze voetbalsite.

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!