| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Raimond van der Gouw, over tranen en de band met Bony

13 juli 2013 17:00 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Benjamin Hagen
 

Raimond van der Gouw zijn carrière begon in Deventer bij Go Ahead Eagles, waar hij in 1988 het shirt verruilde voor dat van Vitesse uit Arnhem. In 1996, na acht jaren bij Vitesse het doel te hebben verdedigd, maakt van der Gouw de overstap naar het Engelse Manchester United. Hoewel hij bij The Red Devils als tweede keeper fungeerde achter de legendarische Peter Schmeichel, maakte hij toch regelmatig zijn opwachting onder de lat. Hoogtepunt was wel dat hij in het doel stond tijdens de halve finale om de Champions League tegen het Duitse Borussia Dortmund. Verder mocht hij bij Manchester met meerdere clubiconen werken; denk hierbij aan David Beckham, Paul Scholes en Sir Alex Ferguson. Dit trio besloot na dit seizoen te stoppen als voetballer/trainer.

Uit diverse foto’s na afloop van de laatste wedstrijd van Wilfried Bony kan geconcludeerd worden dat Van der Gouw een goede relatie heeft met de inmiddels vertrokken topspits. "Wilfried en ik hebben een speciale band. We voelen elkaar goed aan en zien elkaar als vriend. Hij heeft mij in zijn tijd bij Vitesse vaak om raad gevraagd en wist mijn advies te waarderen."

"We hebben veel gepraat over voetbal en over de dingen er rond om heen. Hij is een goede voetballer, een echte prof, maar ook een heel goed persoon. Hij heeft inmiddels een contract getekend bij Swansea City FC en dat is, denk ik, een hele goede volgende stap voor hem."

Tijdens Van der Gouw's eigen afscheidswedstrijd mocht hij een penalty nemen in het shirt van AGOVV; die feilloos benutte penalty maakt hem nog altijd de oudste doelpuntenmaker (44 jaar) van het Nederlandse voetbal. "Daar denk ik met gemengde gevoelens aan terug. We verloren die wedstrijd, maar het was heel speciaal om in m'n laatste wedstrijd als keeper te scoren. Helemaal omdat het in de laatste minuut van de wedstrijd en mijn carrière was."

"Verder heb ik voor en na de wedstrijd een geweldig afscheid gehad van de club en mijn familie. Mijn dochters lazen na de wedstrijd op de middenstip een gedicht voor waarbij niemand het droog hield (foto, red.). En er was een roofvogel die mij een echt klavertje vier kwam brengen en mijn handschoenen naar mijn zoontje bracht als teken dat ik mijn kennis nu aan de volgende generatie mocht doorgeven. Dat was heel mooi en ontroerend."

Inmiddels is Van der Gouw keeperstrainer bij Vitesse. Over zijn doel is hij tot slot duidelijk. "Ik wil het maximale uit mijn keepers halen. Dus zorgen dat de keepers bij Vitesse nog beter worden. Verder wil ik me nu ontwikkelen als keeperstrainer en in de toekomst als veldtrainer/ assistent trainer. De diploma's daarvoor heb ik gehaald", besluit de geboren Oldenzaler.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!