| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Joeri Schroyen gaat voor zijn kans bij Go Ahead Eagles

11 juli 2013 16:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Promovendus Go Ahead Eagles is bijna klaar voor de Eredivisie. De ploeg van trainer Foeke Booy zoekt nog een doelman, een spits en een buitenspeler en dan wil de club er voor gaan. Een extra middenvelder zou echter ook niet verkeerd zijn want de middenste linie is krap bezet. Wel kunnen we stellen dat Go Ahead over veel jong talent beschikt. Een van die talenten annex nieuwkomer is Joeri Schroyen. Hij kwam vorige maand over van Fortuna Sittard.

Schroyen is een opvallende vertoning in de selectie. Het ietwat kleine ‘menneke’ uit Weert met dat fraaie kapsel werkt zich op de voetbalvelden van SV Terwolde een slag in de rondte op de training. Hij zal een ieder laten zien dat hij thuishoort op het hoogste niveau. De linksback tekende in Deventer een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra seizoen. “Ik ben er klaar voor”, zegt Schroyen, die veel zin heeft in het avontuur bij Go Ahead.

“Ik heb het enorm naar de zin. Ik ben blij dat ik de kans krijg. Go Ahead was eigenlijk gelijk concreet, maar er waren meerdere playoff-ploegen die me wilden. Ik heb daarom bewust gewacht met kiezen. Toen Go Ahead promoveerde heb ik spijkers met koppen geslagen. Ook VVV-Venlo en Roda JC wilden me graag, maar de hoofdtrainer van Roda, Ruud Brood, ziet het meer in Ard van Peppen zitten. Ik had al wel een paar goede gesprekken gehad met Nol Hendriks, de geldschieter van die club. Wel jammer. Het had zeker een mooie optie geweest, maar nu ik bij Go Ahead zit is dat al weer vergeten hoor.”

Schroyen wil zich bewijzen op het hoogste plan. “Ik ga er voor. Ik ben een aanvallende linkerverdediger en zal het de trainer dit seizoen moeten laten zien. Ik ga niet zeggen dat ik de basis thuishoor, maar dat ik graag wil spelen staat als een paal boven water. Misschien speel ik de eerste drie competitiewedstrijden niet, maar bij een eventuele blessure of schorsing zal ik er staan. Bij Fortuna heb ik meer dan zestig duels gespeeld op een goed niveau, dus ook hier pak ik zeker mijn speelminuten.”

Het zal een boeiende competitie gaan worden is de verwachting. Net als het vorig jaar gepromoveerde PEC Zwolle, zullen ook de Eagles vermoedelijk voor een aanvallend concept gaan kiezen. “Ik denk dat we daar ook de spelers voor hebben”, zegt Schroyen. “Kijk bijvoorbeeld naar een PEC Zwolle. Ze redden het met leuk aanvallende voetbal. Dat willen wij ook.” Kijkend naar de selectie zie je veel nieuwe gezichten. “Het zijn allemaal stuk voor stuk talenten die afkomstig zijn uit de Jupiler League. Dat is het beleid van deze club. We zijn gretig en willen graag.”

Tekst/foto: Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!