| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Stef Nijland: "Nu moet ik mijn kans grijpen"

8 juli 2013 16:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Stef Nijland kwam deze zomer aanwaaien vanuit Australië. De aanvaller speelde een tiental wedstrijden voor Brisbane Roar FC, maar de verhuurperiode was van korte duur. “Een mooi avontuur, maar nu moet ik mijn kans grijpen bij PEC Zwolle”, weet Nijland.

“Helaas waren de vijf seizoenen bij PSV verloren jaren voor mij. Ik weet niet wat er allemaal mis is gegaan, maar het kwam er gewoon niet van. Gelukkig kon ik af en toe bij andere clubs spelen. Tja, ook blessures speelden een rol natuurlijk. Nu ook weer helaas. Ik kamp momenteel met een achillespeesblessure. Waarschijnlijk komt het van het kunstgras. Dat is toch wel even wennen hoor. Ik durf niet te zeggen hoe lang ik uit de running zal zijn, maar ik gok dat ik deze week weer aan kan sluiten bij de groep.”

Nijland heeft het uitstekend naar de zin bij PEC. “Zeker weten. Ik wil hier iets laten zien en ben heel blij dat ik de kans krijg. Dat de trainer (Ron Jans, red.) op mijn voicemail stond bij aankomst in Nederland was geweldig. Daar sprak toen al veel vertrouwen uit naar mij. Er waren nog wel andere clubs voor mij, maar ik was er voor mezelf snel uit. FC Groningen was deze zomer geen optie voor me. Ik heb wel in de winterperiode met Groningen gesproken.”

De komende drie seizoenen zal Nijland alles geven voor Zwolle. “We gaan er zeker een mooie tijd van maken. Blessurevrij als het even kan. Veel speelminuten maken zou daarbij ook mooi zijn. Ik zie de toekomst van dit PEC met veel vertrouwen tegemoet.”

Tekst/foto: Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!