| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Tom Overtoom: "Lijn doortrekken bij FC Volendam"

30 juni 2013 21:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

Tom Overtoom tekende afgelopen vrijdag een contract voor twee seizoenen bij FC Volendam. De middenvelder die overkomt van SC Veendam was al weken mondeling rond met de Noord-Hollanders. Net als de andere nieuwelingen stond ook Overtoom voor het eerst op het trainingsveld van FC Volendam. Overtoom was blij dat hij meer kon meetrainen met een groep. “Na veel voor mezelf te hebben getraind, ben ik blij dat ik hier sta. De training kon me zeker bekoren. Het goede gevoel overheerst.”

Vanaf maart zat de kleine middenvelder zonder club. “Ik kon al snel aansluiten bij FC Groningen, vertelt Overtoom. Ik mocht dat meetrainen. Aangezien ik het gevoel kreeg dat Groningen zich met name richtte op defensieve versterkingen, koos ik voor een andere weg. Ik ben op een gegeven moment voor mezelf gaan trainen. We hebben bij ons in Diemen een mooie dijk, vlakbij het Amsterdam Rijnkanaal. Ik heb daar mijn kunstje gedaan. Lekker hardlopen, bezig zijn zeg maar…”

Er was veel belangstelling voor Overtoom. Hij kon in Italië spelen, maar ook in de Ere- en Eerste Divisie was er interesse. Van FC Den Bosch en MVV bijvoorbeeld. Overtoom koos voor Volendam. “Dat klopt. Ik had veel keus, maar ik heb met een goed gevoel gekozen voor FC Volendam. Ze wilden graag hebben. En de aanvallende speelstijl trok mij naar hier. Ze spelen hier attractief voetbal, gericht om doelpunten te maken. Ik ga er vanuit dat ik veel ga spelen bij deze grote club. Volendam is toch een stap hoger dan Veendam. Het lijkt me een prachtige uitdaging om hier te mogen spelen.”

Na toch een tijdje stil te hebben gestaan, wil de controleur niets liever dan weer met die bal bezig te zijn. “Ik heb bij Veendam een bepaalde lijn ingezet, die wil ik hier bij FC Volendam doortrekken. Ik wil belangrijk zijn voor de voorhoede en hoop daarbij zelf meer goals en assists te kunnen produceren.”
De ambitieuze speler gaat net als de andere nieuwkomers bij FC Volendam voor het hoogst haalbare. “Je bent sportman en gaat altijd voor het hoogste lijkt me. We gaan zien hoever we kunnen komen. We spelen veel wedstrijden, de competitie is uitgebreid met een aantal ploegen. Dus we kunnen weer lekker gaan voetballen. Ik heb er veel zin in.”

Tekst/foto: TjerkstraMedia

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!