| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Theo Timmermans: "Wil mij blijven ontwikkelen"

30 juni 2013 19:15 | Bron: TjerkstraMedia
 

Theo Timmermans is nog meer net binnen bij FC Volendam maar heeft het nu al ontzettend naar de zin in het vissersdorp. De voormalig doelman van het failliete SC Veendam is blij dat de voorbereiding is gestart. Hij had genoten van de eerste training met zijn nieuwe ploeg.

Timmermans: “We gaan er weer voor dit seizoen. Na toch een mindere afsluiting vorig van Volendam waarbij ze net niet gepromoveerd zijn, gaan we er met zijn allen weer volle bak tegenaan. De hoop is dat we zo lang mogelijk mee kunnen doen voor de bovenste plaatsen.

De Friese goalie koos voor Volendam, maar kon ook uitkomen voor SC Cambuur en VVV-Venlo. Timmermans twijfelde niet lang en koos op zijn gevoel voor FC Volendam: “Ik had een goed eerste gesprek in Volendam. Dat gaf mij zo’n goed gevoel, ik was eigenlijk gelijk om. Ik had geen zin om nog langer te wachten. Ik wil me hier snel aanpassen en werken aan mijn ontwikkeling.” De doelverdediger had ook nog even gebeld met Robbin Ruiter en Sonny Stevens. “De gesprekken met de clubleiding waren al positief, en de verhalen die ik meekreeg van Robbin en Sonny waren ook alleen maar lovend. Zij hebben natuurlijk een fantastische periode gekend bij Volendam.”

De goalie die na het faillissement van Veendam in maart meetrainde bij sc Heerenveen voelt geen druk. Hij zal een betrouwbare doelman als Stevens op moeten volgen in Volendam. Wie scherp is had het vast en zeker al ontdekt maar na Robbin Ruiter (R.R.) en Sonny Stevens (S.S.) heeft men bij het Andere Oranje nu Theo Timmermans (T.T.). Ruiter trok naar Utrecht, Stevens koos voor Twente. Wat gaat Timmermans doen na dit seizoen? Het zal een club moeten worden die begint met een S lijkt het. Een leuk iets, maar Timmermans laat zich niet snel gek maken. “Ik ga hier in Volendam mijn stinkende best doen. Net als mijn voorgangers wil ook ik hier iets neerzetten. Ik ga dat doen met mijn team, op het veld. Met de steun van de supporters, de sponsors en de overige mensen bij de club gaan we er tegenaan. We gaan kijken wat dit jaar gaat brengen. Ik focus mij volledig op FC Volendam.”

Na zo’n eerste training is het moeilijk te zeggen hoe de ploeg er op staat. “In de voorbereiding kunnen we zien waar we staan. We gaan een trainingskamp beleggen in Vaals en hebben oefenduels tegen aansprekende tegenstanders. We spelen bijvoorbeeld in de voorbereiding tegen NAC Breda. Dan kunnen we echt zien hoe we er op staan. Een mooi meetmoment.”

Het is helemaal nog niet zeker of Timmermans de eerste keeper zal worden van FC Volendam. De Fries gaat er natuurlijk wel voor, maar weet ook dat er nog drie goede doelmannen onder contract staan bij de Wijdbroeken. “We zullen het uit moeten gaan vechten, vertelt Timmermans. “Concurrentie is gezond. Het is aan de trainer om te beslissen wie er onder de lat staat. Ik kan alleen maar aangeven dat ik met een goed gevoel heb getekend bij FC Volendam.”

Timmermans was wel even bang dat keeperstrainer Harald Wapenaar zou vertrekken deze zomer. De voormalig doelman van FC Utrecht had aanbiedingen van FC Groningen en Antwerp FC maar schoof deze van tafel. Hij bleef Volendam trouw. Theo is opgelucht: “Ik was daar inderdaad wel even bang voor inderdaad. Uit navraag bleek dat hij heel goed met je evalueert wat er minder is en wat er beter kan. Ik denk dat Wapenaar mijn de laatste stukjes kan bijbrengen. Ik heb net al even met hem gesproken, maar binnenkort gaan we echt om de tafel en maken we een plan van aanpak.”

De keeper leeft van dag tot dag gaat zich met volle overtuiging storten in het nieuwe avontuur. “Jazeker! Ik wil mij blijven ontwikkelen. En hoop zoveel mogelijk te winnen en te spelen bij deze fantastische club. Ik wil hier de komende jaren een stabiele keeper worden en blijven.”

Tekst/foto's: TjerkstraMedia

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!