| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Kevin Wattamaleo: "Kan alleen maar lovend zijn"

30 juni 2013 14:30 | Bron: TjerkstraMedia
 

Kevin Wattamaleo kijkt met een positief gevoel terug op de eerste training van zijn nieuwe club FC Volendam. De middenvelder die overkwam van N.E.C. was naar Noord-Holland gekomen omdat de aanvallende speelstijl heeft zeer aanstaat.

De controleur die vermoedelijk het vertrek van Paul de Lange op moet volgen genoot van de oefensessie. “Het was heerlijk. Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden. Dat gevoel had ik al bij binnenkomst maar nee, ik kan alleen maar lovend zijn. Iedereen is heel aardig.”

De bij N.E.C. opgebloeide speler koos bewust voor Volendam. “Het aanvallende voetbal trok me enorm. Ik zie deze stap zeker niet als een stap terug. Ik speel nu weliswaar een divisie lager, maar qua potentie is Volendam een Eredivisieclub.”

Wattamaleo is inzetbaar op alle posities op het middenveld. “Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit waar ik speel eigenlijk. Ik ben overal inzetbaar, op links, maar ook als rechtshalf. Maar kan ook als een box-to-box speler functioneren. Zie me maar als een soort van controlerende middenvelder.”

De speler is blij dat hij een kans kreeg van Alex Pastoor, zijn voormalig trainer bij Jong Feyenoord en Excelsior, bij N.E.C. “Ik kon vorig jaar een contract voor één seizoen tekenen in Nijmegen en heb die met beide handen aangegrepen. Ik kon de trainer (Pastoor, red.) goed uit de tijd dat hij coach was bij Jong Feyenoord en Excelsior en hij wist wie ik was. Ik ben hem zeer dankbaar voor de kansen die hij mij heeft gegeven. Het vertrouwen bleek al snel want in de eerste de beste wedstrijd stelde hij mij gelijk op. Bij N.E.C. is er veel concurrentie op het middenveld, dus kon ik op zoek naar een andere club. Ik ben de mensen in Nijmegen veel dank verschuldigd. Ik ben fit gebleven bij N.E.C. Bij Excelsior kampte ik regelmatig met blessures. Gelukkig ging dat vorig jaar beter.”

De middenvelder gaat met Volendam voor het hoogst haalbare. “Met Volendam gaan we voor de hoogste plekken. Met goed voetbal zullen we dat proberen te bewerkstelligen. Zo lang mogelijk mee blijven doen, laten we daar eerst maar eens mee beginnen.”

Tekst/foto: TjerkstraMedia

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!