| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Lloyd Borgers, talentvolle verbindingsspeler zoekt club

27 juni 2013 17:00 | Bron: TjerkstraMedia
 

MVV was altijd een mooie springplank voor talentvolle spelers uit de eigen regio, echter de Maastrichtse voetbalclub lijkt toch een kleine draai te geven aan het beleid wat men jarenlang voerde. De club kiest komend seizoen voor een mix van ervaring en (jonge) amateurs. Het zal deels te maken hebben met de financiële malaise in ons land, en deels met de ambities van de club.

De club gaat vermoedelijk terug naar circa zestien contractspelers, aangevuld met amateurspelers. Dat gaat ten koste van een aantal talentvolle spelers uit de eigen kweek. Lloyd Borgers, een geboren Maastrichtenaar van twintig jaren jong heeft de club noodgedwongen moeten verlaten. Hij gold tot voor kort als een groot talent van MVV, maar zijn aflopende verbintenis werd niet verlengd.

Op 17-jarige leeftijd tekende Borgers een contract voor 2,5 jaar bij MVV. Dolblij was de spits, hij zag mogelijkheden bij de club die de focus toelegde op de jeugd. “Ik zag het als een beloning voor mijn ontwikkeling. De focus lag in die tijd nog wel meer op mijn H.A.V.O.-diploma en iets minder bij het voetballen, maar goed ik ging er voor. Een aantal dagen in de week mocht ik meetrainen met de grote jongens. En dat beviel enorm. Ik heb een stormachtige ontwikkeling gemaakt bij MVV en heb ook best nog wat wedstrijden mogen spelen, vertelt Borgers aan VoetbalInfo.

“Die ontwikkeling heb ik goed door kunnen zetten voor mijn gevoel in de jaren erna. Ik mocht af en toe invallen en pikte zo af en toe een goaltje mee. Afgelopen seizoen ben ik eigenlijk alleen de laatste vijf duels voor MVV uitgekomen. Dat ging best goed, maar het was helaas niet goed genoeg voor een nieuwe verbintenis, vertelde men aan mij. Men ging het allemaal wat anders doen. Er was geen ruimte meer voor mij. Uit financieel oogpunt begrijpelijk, maar voor veel jonge jongens uit Maastricht en omgeving is het heel sneu dat men niet verder kan en mag bij de club die bij hen in het hart zit.”

Borgers gaat verder. “Ik hoop spoedig weer aan de slag te kunnen bij een leuke club. Een club waar ik speelminuten kan maken en waar ik mij kan ontwikkelen tot een volwaardige profspeler. De komende periode train ik mee bij Team VVCS, want in je eentje trainen is toch anders dan met een groep. Er is wel wat belangstelling voor me, maar concreet speelt er nog niets. Het maakt mij ook niet uit waar ik zal spelen hoor. Een club uit de Jupiler League zou mooi zijn, een Belgische Derdeklasser mag ook. Het belangrijkste is dat ik weer ga spelen. Verhuizen is geen punt.”

Lloyd kan omschreven worden als een combinatiespeler. De aanvaller moet het hebben van het aanspelen, kaatsen en hard werken voor het doel van de tegenstander. “Ik ben een grote spits, fysiek sterk en wil belangrijk zijn voor mijn medespelers. In de combinatie kan ik een grote waarde zijn en ook op een mooie steekbal van een middenvelder zal ik lopen, want snelheid heb ik zeker. Zowel in aanvallend- als verdedigend opzicht sta ik mijn mannetje. Ik ben een linksbenige spits, en dat zie je toch niet veel. Dat kan natuurlijk ook een wapen zijn.”

De frontspeler die op zoek is naar een nieuwe werkgever vindt het belangrijk dat je je als voetballer, maar ook als mens doorontwikkeld. “Als voetballer moet je alles geven, maar ook naast je sport moet je verder kijken dan je neus lang is. Daarom heb ik mijn HAVO afgerond. Naast het trainen en voetballen, houdt ik mij momenteel bezig met de opleiding ‘Management en Innovatie van de VVCS. Ik zit op de helft van deze vierjarige cursus. Het is het zeer interessante materie.”

Hopelijk komt er snel duidelijkheid voor Borgers over zijn voetbalcarrière. “Na een geweldige vakantie in Jordanië, ben ik klaar voor een vervolgstap. Heerlijk trainen met de jongens en veel wedstrijden spelen met het team, dat is wat ik wil.”

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!