| Vergeten? | Registreer

Exclusief interview: Michiel Kramer, gaat knallen bij ADO Den Haag (deel 2)

9 juni 2013 16:30 | Bron: TjerkstraMedia
 

Er was meer belangstelling voor de boomlange spits die zijn appartementje in Purmerend gaat inruilen voor een huisje dichtbij familie in Rotterdam. Kramer: “Naast NAC Breda, waarmee ik gesproken heb was er ook interesse van RKC Waalwijk, Roda JC, Go Ahead Eagles en SC Cambuur. Een mooi rijtje eredivisieploegen dus. Dat deze clubs belangstelling hadden streelt je natuurlijk. Ook FC Volendam bood me in de laatste maand van de competitie een contract aan, maar met alle respect voor Volendam, maar ik wilde graag Eredivisie spelen. En dat kan nu bij ADO Den Haag.”

Veel spelers die voorheen uitkwamen in de Jupiler League verruilden hun club voor ADO. Het lijkt er op dat ADO een neus heeft voor Eerste Divisie talent. Kramer: “Als je moet huishouden met beperkte middelen dan moet je creatief zijn. En dat is Den Haag de laatste jaren zeker geweest. Ze halen niet de minste spelers uit de zogeheten ‘kweekvijver’. Ze haalden onder andere Dion Malone van Almere City FC, Vito Wormgoor werd gehaald van De Graafschap, Tom Beugelsdijk van FC Dordrecht en Tjaronn Chery die naar verluidt de interesse geniet van FC Groningen en Heerenveen kwam in 2011 van FC Emmen. Deze jongens hebben het allemaal waar gemaakt bij ADO in de Eredivisie. Ook ik heb de ambitie om stappen te maken op het hoogste niveau van Nederland. Ik wil de mensen laten zien dat, ook ik, deze stap aan kan.”

Kramer kende vier mooie jaren bij FC Volendam. De spits kwam voor het ‘Andere Oranje’ in 105 wedstrijden in actie en scoorde maar liefst 39 keer voor Volendam. “Inderdaad, ik heb me goed kunnen ontwikkelen bij FC Volendam, en heb het net regelmatig weten te vinden. Ik zag Volendam als een opstapje om op den duur de stap hogerop te gaan maken. Dat dat na vier seizoenen uiteindelijk is gelukt is supermooi. Het waren bijzondere jaren in Volendam, met natuurlijk sportief gezien het laatste seizoen als hoogtepunt. Wat waren we er dichtbij. En wat hebben we het laten liggen in Deventer. Waarom liep het in die laatste wedstrijd van de competitie totaal niet. Voetballend gezien gaven wij niet thuis. Je laat het geweldige seizoen in één keer uit je vingers glippen. Ongelooflijk zuur. De klap kwam behoorlijk hard aan kan ik je wel vertellen. Dit had niemand verwacht. In de nacompetitie hebben we het nog geprobeerd maar ook daar was het ‘in de winning mood’ bivakkerende Go Ahead Eagles te sterk voor ons. Toch wil ik iedereen zowel binnen- als buiten de club hartelijk bedanken voor de steun in de afgelopen jaren. Hopelijk kan de club komend seizoen wel promotie naar de Eredivisie bewerkstelligen, want dat is toch wat de club en het volk in Volendam graag wil. Eens in de vijf jaar promoveren.”

Met de supporters van FC Volendam had Kramer zo af en toe een haat-liefde verhouding, maar over zijn voormalige trainer Hans de Koning is de frontspeler die naar ADO vertrekt meer dan lovend. Kramer: “Met De Koning heb ik heel goed kunnen werken. Hij wordt vaak omschreven als een Eerste Divisie-coach, maar ook in de Eredivisie zou hij prima passen als mens, maar ook als trainer. De Koning is duidelijk en eerlijk. Als hij verwacht dat je dit of dat doet, en dat doe je, ook al speel je één of twee duels even wat minder, dan houdt hij vertrouwen in je. Dat typeert deze coach. Het is een sociale, warme persoonlijkheid die ik van harte een leuke eredivisieklus gun.”

Na een zonnig verblijf in Malaga gaat Michiel Kramer vol goede moed aan de slag bij ADO Den Haag. “Deze week ga ik eerst even van de zon genieten en uitrusten, en dat gaan we 21 juni knallen. Ik heb er onwijs veel zin in, ik ga keihard trainen en plezier maken bij ADO want dat is min of meer de basis, vertelde Steijn tegen mij. Ik ga doen wat ik altijd doe, ik ken mijn kwaliteiten en ik ga de kansen die ik krijg met beide handen aangrijpen.”

Sipke Tjerkstra

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!